„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
FOTOD Ossinovski andis üle vapimärgi Ukraina presidendile (0)
15. mai 2022
Mats Õun

Tallinna linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski andis pühapäeva pärastlõunal Tallinna raekojas üle Tallinna vapimärgi Ukraina presidendile Volodõmõr Zelenskõile.

Vaata galeriid (34)

Tallinna linnavolikogu esimehe Jevgeni Ossinovski sõnul väljendab vapimärgi kinkimine Tallinna linna ja selle elanike solidaarsust Ukraina rahvaga ning avaldab toetust nende kangelaslikule võitlusele Venemaa agressiooni vastu.

“Me peame selle sõja võitma,” ütles Ossinovski. “Võitma selleks, et Ukraina riik ja rahvas saaks rahus ning sõltumatult otsustada oma edasise arengutee. Võitma selleks, et näidata, et 21. sajandi Euroopas ei ole kohta piiride vägivaldsele muutmisele, inimeste tapmisele ja linnade pommitamisele. Ja ma olen veendunud, et me võidame selle sõja.”

Tallinna raekojas toimunud sündmusel võttis vapimärgi Ukraina presidendi nimel vastu Ukraina Rada aseesimees Oleksandr Kornijenko, kes toimetab selle riigipeale. Kornijenko tänas Tallinna linna ja kogu Eesti rahvast olulise toetuse eest.

“Muidugi on tähtsad sõjaline ja humanitaarabi, aga märkimisväärne roll on ka sümbolitel,” lisas aseesimees ning tunnustas pealinna Ukraina väljaku loomise eest. “Ainult koos pingutades võidame me selle sõja.”

Tallinna vapimärk on Tallinna linna autasu, mis antakse füüsilistele isikutele linnapoolse erilise austusavaldusena. Tallinna linnavolikogu otsustas Volodõmõr Zelenskõile vapimärgi määrata 5. mail toimunud istungil. Lisaks Zelenskõile pälvisid tänavu Tallinna kõrgeima tunnustuse luuletaja, prosaist, libretist ja tõlkija Leelo Tungal ning Eesti Punase Risti Tallinna Seltsi koordinaator Lilia Laul.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.