„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
Kaubabussid kõnniteedelt minema (0)
16. mai 2022
Foto: Ilja Matusihis / foto on illustratiivne

Autojuhid pargivad järjest sagedamini kõnniteele, jättes jalakäijale auto ja seina vahele kitsa prao. Tehnikaülikooli professor ja liikluslahenduste ekspert Dago Antov viitab, et selle vastu aitab juhtide koolitamine ja ka ühiskondlik surve. Linnavalitsus on igal juhul asunud lahendusi otsima. Noomimisest üksinda ilmselt ei piisa.

Seega koguneb peatselt ümarlaud. Mängus on ennekõike ettevõtete huvid. Kõnniteed mõneks ajaks ummistamata ei saa paljudesse kohtadesse kaupa viia. Koroonaepideemia andis siin oma kõva panuse, sest paljudel tekkis komme toidukraami e-poest tellida.

Kullerid pargivad – eriti korrusmajade rajoonides, kus rummi väga vähe – oma kobaka kaubaveobussi sissekäigu ette nagu juhtub ja vabandavad, et ainult mõneks minutiks, kuid juhuslikule lapsevankriga möödujale on see tõsine peavalu. Ilmselgelt pole lahendus kukkuda lihtsalt julmalt trahvima ja reide tegema. Ettevõtjad peavad ka ise mõtlema võimalikult väikestele ja ruumisäästlikele sõidukitele. Kastiga jalgrattaid ja kaubaveorollereid kahjuks Tallinnas eriti ei näe, paraku ka mitte soojemal aastaajal. Pakiveoroboteid küll linnas kohtab, aga öelda, et tegemist on suure läbimurdega kullerteenuses, ilmselt ei saa. Kogu senine kuller- ja kaubavedu tuleks üldiselt kapitaalselt ümber või läbi mõelda.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.