„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
Kristiine linnaosa Löwenruh' tiiki lasti Tallinna päeva puhul uued kalad (0)
16. mai 2022

Pühapäeval lasti Kristiine linnaosa valitsuse tellimusel Löwenruh’ pargis asuva tiigi vette uued kalad. Tartumaa kalakasvandusest pärit valgeamuurid ja kuldsäinad hakkavad tulevikus vett taimedest puhastama ja hoidma tiiki korras, samuti pakuvad tiigikalad külastajatele silmailu ja rõõmu.

Kristiine linnaosa vanema Jaanuse Riibe sõnul asusid ajalooliselt praeguse Löwenruh’ pargi territooriumil XIX sajandil just kalakasvatuse tiigid, seega on kalade tiiki toomine omamoodi sümboolne.

“Nüüd on sümboolselt tegemist ajaloolise traditsiooni taastamisega ja pargi looduslik mitmekesisus saab suve eel taas täiendust. Peale selle, et kalad hakkavad seal elama, on tegemist liikidega, mis hoiavad ka veekogu taimestikku kontrolli all ja puhastavad seal olevat vett,” selgitas Riibe.

Tegemist on juba teist aastat toimuva rohelise aktsiooniga, esimest korda lasti linnaosavalitsuse poolt uued kalad ajaloolisse tiiki 2021. aastal.

Tallinna päeva eel korrastati ka Löwenruh’ parki. Ette võeti põõsaste noorenduslõikus ja hekkide hooldus, korda tehti lava põrand ning nüüd on ka lava seinad ja lagi. Lava äärde meisterdati lillekastid, mis on nüüd ka värvikirevate võõrasemadega täidetud. Mänguväljaku juurde paigaldati uued prügikastid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.