"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
LAURI LEESI: Meie teeninduskultuur on Euroopa tasemel, kuid hinnad Pariisi omadest kõrgemad (0)
16. mai 2022
Lauri Leesi. Foto: Albert Truuväärt

“Eesti teeninduskultuur on kolmekümne aastaga Euroopa tasemele tõusnud. Väljas söömas võib käia küll ja Tallinnas pakutakse päris maitsvaid toite,” arvas õpetaja Lauri Leesi.Tallinna turism on pärast pikka ja rasket koroonaaega taastumas. Pealinn uuris, kas meie teenindajad on muutunud vahepeal lahkemaks või ootavad nii meie oma kui ka välismaalt pärit külastajaid hapud näod ja nähvamised.

“Mina olen rahul nii meie söögikohtade toitude kui ka teenindajatega! Inimesi meelitavad kenad kodused toidud, kus ka hinnaga pole üle pakutud. Kui aga Raekoja platsil on hinnad kõrgemad kui näiteks Pariisis Jumalaema kiriku vastas, on kuidagi imelik. Seda oleks targem vältida,” märkis Leesi.

“Olles enam-vähem Euroopaga ühel tasemel, võiksid hinnadki rohkem ühtlustuda. Paraku on nii mõneski valdkonnas Eestis hinnad kõrgemad kui läänes. Meelitaks ehk rohkem turistegi, kui hinnad tagasihoidlikumad oleksid,” lisas ta.

“Söögikohtades võiks minu arvates alati pakkuda head eesti suppi. Talvisel ajal eelistaksin üht head kruupidega hapukapsasuppi! Hautised on samuti maitsvad, näiteks mahlane vasikahautis. Häid söögikohti on meil üle linna. Minu lemmik on söögikoht Fahle maja esimesel korrusel, mille suurepärane prantsuse köök kosutab nii keha kui vaimu. Turismi suurimaks tõmbenumbriks on meie põhjamaine loodus. Eriti jaanipäeva paiku, mil öö on sama pikk kui päev, ümberringi linnud, lilled ja heinalõhn!”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.