„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
Rohelaada menutoode oli tomatitaimed (0)
16. mai 2022
Foto Albert Truuväärt

Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul jagus Merivälja turu Rohelaadale nii müüjaid kui ka ostjaid. „Nagu Rohelaada nimigi ütleb, oli laat mõeldud eelkõige rohenäppudele – laadalt sai soetada eri liiki taimi ja istikuid, aga oli ka muud laadakaupa ja -melu,” sõnas Liinat.

Vaata galeriid (19)

Laupäeval peeti Pirital Merivälja turu esimene Rohelaat.

Rohelaada üks korraldaja Kristi Sipra ütles, et kõige suurem nõudlus oli tomati- ja maitsetaimede järele. „Samuti osteti ära Haigru suitsuvorst ning hästi läksid kaubaks munad, leib, kala, juust ja liha. Tõeline hitt oli burksikotlet,” edastas ta.

„Esimesed laadad peeti Eestis juba 1770. aastal ja mul on hea meel, et laadatraditsioon elustub taas ka Pirital. Nii nagu laadale ei tulda ainult kauplema, vaid seal saadakse kokku sõprade-tuttavatega, nii on ka Rohelaat ja suvine Merivälja turg kogukonda ühendav ettevõtmine, mis pakub peale kauplemise mõnusat kooskäimis- ja suhtlemisvõimalust,” tõi linnaosavanem esile.

Tänavune esimene Merivälja turu laupäev toimub 4. juunil kell 10–13 Kesktee 40 korvpalliplatsil ja selle ümbruses.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.