„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
28. mai kell 12 Telliskivis tuleb Eesti-Läti kultuurifestival Üle Aia pidu (0)
16. mai 2022
Puuluup. Foto: Scanpix

Mai viimasel laupäeval, 28. mail toimub Tallinnas Telliskivi kvartalis esmakordselt Eesti-Läti kultuurifestival Üle Aia pidu, kus astuvad üles nii Eesti kui ka lõunanaabrite tuntud artistid.

Meisterjaani ja Eesti nu-folk-ansambli Puuluup kõrval annab kontserdi Läti bänd The Coco’nuts ning plaate mängivad DJ-d nii siit kui sealtpoolt piiri. Ühepäevasele minifestivalile on sissepääs tasuta. 

 Üle Aia peo ja Telliskivis asuva Läti käsitööpruulikoja Valmiermuiža saatkonna eestvedaja Janis Rizhovsi sõnul võiks eestlased ja lätlased kui üleaedsed üksteist ja ka üksteise muusikuid, näitlejaid ja kultuuri paremini tunda. “Meil, nagu ikka headel naabritel, on tegelikult üsna sarnane maitse – nii ühel kui teisel pool piiri peetakse lugu heast muusikast, huumorist, joogist ja söögist. Loodame, et publik võtab esinejad hästi vastu ning meil on põhjust selist kultuuripidu ka edaspidi korraldada.”

Telliskivi kvartalis Valmiermuiža saatkonna (Telliskivi 60/2) esisel platsil toimuva Üle Aia peo programm algab keskpäeval ja kestab öötundideni. Kontsertidele lisaks on programmis bändide vaheline kaasakiskuv pärimusmuusika lahing, humoorikad kultuurierinevusi ja -sarnasusi kompavad debatid, toimub Valmiermuiza õllekokteilide võistlus ning saab maitsta Lätis valmistatud jooke-snäkke. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.