„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
Terminaator esineb reedel lapsepõlvekodus Jaagup Kreem: seiklusjanuliste rokinoorte ingliks olemist ei soosinud toonane komberuum (3)
18. mai 2022
Jaagup Kreem Foto Mats Õun

Sel reedel esineb Hiiu Pubis äsja 35. sünnipäeva tähistanud Terminaator. Karismaatilise solisti Jaagup Kreemi kureeritud bändi jaoks on see kontsert eriline – bänd alustas tegevust pubist seitsme minutilise jalutuskäigu kaugusel Nõmme Gümnaasiumis.

“Hiiu parkides ja Pääsküla rabas olen üles kasvanud ja päris väiksena sai seal igasuguseid asju korda saadetud. Aga kui nüüd rääkida rock’n’rolli algusaastatest minu elus, siis no jah. Nõmmel oli ju rokiklubi 326 ja ka Nõmme Kultuurimaja, kus Termikas mängis pidevalt,” meenutas Jaagup ansambli algusaegu. “Need kohad olid mulle nagu teine kodu ja eks seal olid ka esimesed armumised, sekeldused politseiga. Ühesõnaga, ega ma just mingi ingel ei ole.”

Jaagupi sõnul ei soosinud seiklusjanuliste rokinoorte ingliks olemist toonane komberuum. “Ja Hiiu šašlõkibaari (see koht põles küll maani maha) tagauksest müüs Saiidi nimeline vuntsidega grusiin alaealistele Agdami nimelist odavat peeti, mida enne klubisse minekut ohtralt manustati…. jälkus!”

Kuid legendaarses Hiiu saunas, kus elas Voldemar Panso ja mille asemel on nüüd Hiiu pubi, bändi reedene esinemispaik, pole Jaagup aga käinud. “Aga meie esimene bassimees Margus elas kohe sauna kõrval, seega on hoone mulle tuttav.” lausus Jaagup.

Minevikust tänapäeva tulles rääkis Jaagup paari sõnaga ka reedesest kavast. “Kindlasti kõlavad “Ballaad Jimmyst”, mis on kirjutatud just Hiiust ja Nõmmest, kindlasti ka “Põhjani”, “Muinasjutu mets”, “Šaakali päev”, “Charleen”, “Tunneli lõpus” ja “Liiter Jacki”.”

“Tavaliselt paneme mingid lood paika, aga mul on kombeks mängu ajal lugude järjekorda muuta ja ka mingeid lugusid asendada,“ selgitas ta. „Eks ma ikka vaatan, kes on publikus ja mida nad tahaksid kuulda. Kindlasti saab ka sel korral Hiiul kuulda mingeid selliseid lugusid, mida me tavaliselt ei mängi.”

Terminaatori kodukandikontsert toimub sel reedel 20. mail algusega kell 19.00 Hiiu Pubis.

Fb eventi link: https://www.facebook.com/events/336571575038059

Piletilevi pileti link: https://www.piletilevi.ee/est/piletid/muusika/rock-ja-pop/terminaator-live-hiiu-pubis-356937/

Fienta.com pileti link: https://fienta.com/et/terminaator-hiiu-pubi-suur-terrassi-avapidu-20-05-2022

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

MR.
18. mai 2022 15:53
Ehk siis keegi _Toomas Raag on teinud Mart Niineste poolt kirjutatud artikli enda omaks. Puuduvad viited nii originaal artiklile kui ka autorile. Häbi! https://sky.ee/jaagup-kreem-kui-suudad-tunda-roomu-vaikestest-asjadest-pole-porgandimahla-dieeti-vaja
Rene Raotma
18. mai 2022 21:02
Tervist. Artikel on Mart Niineste poolt kirjutatud ning kõik õigused on minule antud. Mina andsin Toomas Raagile artikli edasi. Kui Teil on pretensioone palun võtke ühendust minu või Mart Niinestega. Telefon: 57874856 Tervit. Rene Raotma
täpsustus
20. mai 2022 12:11
Toomas Raag on märgitud antud artikli toimetajaks, mitte autoriks.