„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
video Kuidas annetada üleliigseid suveriideid sõjapõgenikele? (0)
19. mai 2022

Üleliigseid suveriideid saab annetada sõjapõgenikele, tuues need Lasnamäe Uuskasutuskeskusesse, aadressil Punane 50. Kauplus on eksklusiivselt avatud Ukraina sõjapõgenikele, kes juba kolmandat korda saavad endale sealt meelepärast tasuta valida. Kaubaks on meie inimeste annetused. 

“Lisaks väga korralikele asjadele võib tõesti leida valikust ka väga vingeid riideid ja esemeid. Kes võtab aega, võib leida ka häid brände,” ütles Uuskasutuskeskuse turundus- ja kommunikatsioonijuht Esme Kassak.

“Kui meie saame minna poodi ja osta seda, mida meil praegu on vaja, siis paljudel pagulastel on rahalised võimalused väga piiratud. Lisaks on kohalikud hinnad nende jaoks harjumatult kõrged,” lisas Tallinna abilinnapea Betina Beškina. 

Tallinnas ja Harjumaal on töötuna arvel veel ligi 2400 sõjapõgenikku. Neist 90% naised. Paljud neist lastega emad.  

“Ma näen, et siia on tulnud ka lastega inimesi, kes valivad endale voodipesu ja lasteriideid. Tore, et hätta sattunud inimesed leiavad endale hädavajalikke asju,” ütles kaupluses Ukraina sõja eest Eestisse põgenenud Alexandra. 

“Põgenikest paljud veedavad siin mitu tundi, aga ma ei arva et nad on siin sellepärast, et leida kindlasti väga vinget eset nagu tavaline uuskasutuskeskuse klient, vaid neid hoiab siin ka ehk see, et nad näevad teisi enda kaasmaalasi,” ütles Kassak.

Ei ole ka välistatud, et tulevikus on kauplus sarnaselt avatud kõigile rahalises raskustes olevatele linlastele.   “See on rohelise pealinna jaoks eriti õige mudel, ringmajanduse kontseptsioon – et me ei viska asju ära, me ei ladusta neid, kui me ei kasuta neid, vaid jagame,” sõnas Beškina. 

Kes aga tahab täna aidata Ukraina sõjapõgenikke, siis selleks saab kõik korralikud riided tuua aadressile Punane tänav 50. Lisaks suverõivastele on suur nõudlus ka puhta voodipesu, kohvrite ja spordiriiete järele.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.