„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
linna parim lumemurdja Eeskujulik majahoidja on nõus ka hilja õhtul kinnistut, kõnniteid ja parklaid korrastama, tegemist on tööka ja kohusetundliku inimesega (2)
20. mai 2022
Foto Mats Õun

„Tallinna linna lumemurdja 2022“ tiitli pälvis Kristiine linnaosast Anžela Ein, kelle puhastusalaks on KÜ Seebi tn 26 ümbrus.

Vaata galeriid (45)

Konkursi “Tallinna linna lumemurdja” eesmärk on tunnustada linnas tegutsevate korteriühistute ja erakinnistute puhastusaladel töötavaid majahoidjaid, kelle ülesanne on teha lume- ja libedustõrjet, lume puudumisel koristada puhastusalalt prahti ja puulehti ning tagada talvel ohutud liikumistingimused.

Vaid suuremate korteriühistutel on võimalus palgata endale talihooldustöödeks hoolduspartnerit, valdavalt on elamute lähialade  piirkonnas talihooldustööde tegijateks majahoidjad.

Anžela Ein on aastaid eeskujulikult teinud lume- ja libedusetõrjet korteriühistu territooriumil ja elamuga piirneval tänaval, kõnniteel ning maja juures asuvates parklates. „Suvel hoolitseb ta haljastuse eest, pügab hekke ja põõsaid,“ ütles Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg. „Sügisel riisub lehed nii linnamaalt kui oma territooriumilt.“

Ein on nõus tulema ka hilja õhtul välja, et korrastada kinnistut, kõnniteid ning parklaid.  „Tegemist on väga tööka, äärmiselt tubli ja kohusetundliku inimesega,“ lisas Sulg. „Seebi tn 26 kinnistu oli kogu talve jooksul väga korras ja lumekoristus tehtud. Maja ümbrus on aastaringselt korras ja puhas.“                                                     

Elanikelt laekunud kandidaate registreerisid linaosavalitsused, kes omakorda esitasid korraldustoimkonnale enda linnaosast kolm parimat majahoidjat. Elanike aktiivsus majahoidjate märkamisel, tunnustamisel ja esitamisel oli linnaositi erinev, korraldustoimkond valis tublimaid 13 kandidaadi hulgast.

Korraldustoimkond otsustas tunnustada Mare Aani Haabersti linnaosast, kelle puhastusalaks on  KÜ Õismäe tee 113a ümbrus. Majaelanike sõnade kohaselt hoiab Aan aastaringselt suurepärases korras korterelamu Õismäe tee 113a ümbrust. „Tegemist on kohusetundliku inimesega,“ sõnas Sulg. „Tema eesmärgiks on tagada maja ümbruse kaunis väljanägemine, talvisel perioodil turvaline liiklemine ja sellega pakkuda rahulolu kõigile maja elanikele.“

Korraldustoimkond otsustas tunnustada  Kristiine linnaosast ka Marina Bondarenkot, kelle puhastusalaks on Kentmanni tn 9 piirkond. Kentmanni tn 9 maja esine ja osa Kauka tänava kõnniteest on lumerohketel talvedel alati väga heas korras ja liiklejatele ohutu. „Maja ees ja otsas olev kõnnitee on kesklinna üks tihedaima ööpäevase jalakäijate liiklusega, kunagi ei ole seal lastud jalakäijate poolt lund kinni „astuda“, ka pidevate sadude korral on lume ja libedusetõrje varastel hommikutundidel teostatud,“ lisas Sulg.

Kandidaatide hindamine toimub kahes etapis: linnaosade valitsuste töörühmad tutvuvad oma linnaosas esitatud kandidaatide hooldatavate puhastusaladega ja küsitlevad elanikke. Kolm parimat kandidaati edastatakse korraldustoimkonnale, kes langetab lõpliku otsuse.

Kandidaate said kõik linnaelanikud esitada linnaosade valitsustele 25. jaanuarist 31. märtsini.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

märkaja
22. mai 2022 06:54
Sügisel jäeti lehed riisumata Tammsaare , Ehitajate ja Vilde tee vaheliselt linnaalalt. Nüüd lendavad siiani.
tallinnast
21. mai 2022 11:47
Hr Tarmo Sulg! Miks tegelete ainult asendustegevusega selle asemel, et tegelikke probleeme lahendada? Miks olnud pidevalt koristamata linna tasulised parkimiskohad näiteks Raua tänaval, Liivalaia tänaval? Mitu korda on Tallina linn 30 aasta kestel koristanud Raua tänava tupiktänava osa, mis algab 21. kooli eest ristuvalt tänava peamagistraaliga? Kas teil ei ole tekkinud küsimust, kuidas on üldse olnud võimalik iga lumesaju või tuisu korral intensiivne liiklus, tasuline parkimine ja koolilaste liikumine täiesti pimedal linnatänava lõigul ja kes on selle ikka võimalikus teinud ilma linna kuludeta?