„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
Muuseumiööl kõlavad trummid ning ajaloolane Jaak Juske viib seiklema kadunud Härjapea jõe ümbrusesse (0)
20. mai 2022
Jaak Juske Foto Ilja Matusihis

21. mai Muuseumiööl pakub rahvusraamatukogu Reigo Ahvena trummikontserti, praotab ust kartograafia kogusse, kus on hoiul tuhandeid põnevaid lugusid. End saab proovile panna nii moodsates laua- kui nostalgilistes videomängudes ning ajaloolane Jaak Juske viib seiklema kadunud Härjapea jõe ümbrusesse ja otsib üles läbi Kadrioru kulgenud raudtee.  

„Muuseumiööl kuuleme, kuidas kõlavad Reigo Ahvena trummid ning Heidy Purga vinüülplaadid ning saame teada, kas ka raamatutest saab teha korraliku trummi,“ tegi esmase sissevaate rahvusraamatukogu Muuseumiöösse programmijuht Marta Hang. 

Praotame ust ka kaartide maailma, mis igapäevaelus tähendavad sageli vaid praktilist infokandjat, aga tegelikult võivad peita endas rääkimata lugusid. Meie kartograafia spetsialistid on otsinud enam kui 20 000 erineva nimetuse hulgast ka selliseid kaarte, mis kõnelevad unistuste täitumisest.  

Brain Games’i lauamängu spetsialist õpetab kas algteadmisi või osavust lauamängude mängimisel. Videomängude muuseumis LVLup! on ootel mänguprofid, kes iga hetk on valmis muuseumiöölastega lahingusse astuma. “Kui õnnestub neid võita, ootab auhind,” lubas Marta Hang. 

Muuseumiööl saab läbi teha põneva teekonna koos ajaloolase Jaak Juskega, kas Tammsaare muuseumist rahvusraamatukokku või vastupidi. Teejuht räägib piirkonna kujunemisest ja muutumistest ajas ning sellest, kuhu on kadunud Härjapea jõgi ja kunagised laulupeoplatsid. 

Programmiga saab tutvuda SIIN

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.