„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
Pirita niitudel algas karjatamishooaeg (0)
20. mai 2022
Foto: Albert Truuväärt

„Veiste Piritale tuleku on tinginud eelkõige siinne eriline loodus – nimelt asub Kõrkja saar Pirita jõe ürgoru maastikukaitsealal ja saarel on umbes seitse hektarit hooldust vajavaid poollooduslikke kooslusi, niite. Juba kolmandat suve hooldavad neid linnaveised. Täna lasti karjamaale 7 mullikat, kes söövad rohttaimi ja aitavad vältida võsa pealetungi,” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat, kelle sõnul on Pirita kloostrivaremete taga asuvaid niite ongi ajalooliselt karjamaadena peetud.

Pirita linnaosa valitsuse ettevõtmisel hooldavad Pirita jões asuva Kõrkja saare niite veised. Linnaosavanema sõnul on projektil peale niitude liigirikkuse hoidmise veel teinegi oluline eesmärk – tutvustada inimestele loomi ja pakkuda silmailu. 

„Senise kogemuse põhjal võib öelda, et loomad on hästi vastu võetud. Neid käivad uudistamas nii kohalikud elanikud kui ka loodushuvilised kaugemalt,” märkis Liinat. „Tuleb tunnistada, et loomi oli saarele just vaja. Loomad jäävad külalistele heas mõttes silma ja kahel eelmisel suvel on nad olnud väga populaarsed,” lisas linnaosavanem.

7 umbes aasta vanust veist, limusiini ja simmentali ristandid, toodi Piritale Järvamaalt Järva vallast. Veised jäävad Piritale oktoobrikuu keskpaigani.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.