„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
Keskerakond end mõjuvõimuga kauplemises süüdi ei tunnista (3)
21. mai 2022
Albert Truuväärt

Keskerakond ei tunnista end mõjuvõimuga kauplemises süüdi ja väidab, et ei ole Tallinna linna otsuste tegemisel mõjutanud.

Keskerakonna peasekretäri Andre Hanimägi sõnul on Keskerakond arvestanud sellega, et menetlus liigub edasi ja tuleb ühel hetkel ka süüdistus. “Meie end süüdi ei tunnista. Erakonnal ei ole olnud mingisuguseid tegevusi, mis oleksid mõjutanud kuidagi linna otsuseid. Linn ise on omalt poolt läbi viinud sisekontrolli tegevusi, arusaamaks miks servituudi tasu oli ühel hetkel kõrgem ja teisel hetkel madalam,” ütles Hanimägi BNSile.

Tema sõnul ei ole Keskerakonnale teada, et erakonna peasekretär on olnud selles otsuses osaline. “Meile teadaolevalt on see olnud kohaliku omavalitsuse normaalne tööprotsess,” lisas ta. “Viimati võeti saadikupuutumatus ära endiselt peasekretärilt Mihhail Korbilt. Ta oli ise sellega päri nagu ka fraktsioon, et menetlus läheks kiiremini ja jõuaksime ühel või teisel moel lõpliku tõeni. Milline see on, seda ütleb kohus. Erakond austab nii menetlust kui kohtuotsust,” lausus Hanimägi.

Riigiprokuratuur esitas reedel ettevõtjale Hillar Tederile, Keskerakonna endidele peasekretärile Mihhail Korbile ning Keskerakonnale süüdistuse mõjuvõimuga kauplemises. Süüdistuse kohaselt kasutas  Keskerakonna toonane peasekretär Mihhal Korb isikliku ja erakonna mõjuvõimu Tallinna linnapea üle Hillar Tederi ja OÜ Porto Franco huvides, et äriühing saaks Tallinna linnapealt ja temale allunud ametnikelt servituuditasu määramisel ebavõrdse ja põhjendamatu eelise. Vastutasuna pakutud teene eest lubas Teder kohtueelses menetluses kogutud teabe kohaselt Keskerakonda toetada kuni miljoni euro suuruse annetusega.

Prokuratuuri hinnangul ei järginud Tallinna linnavalitsus OÜ-le Porto Franco servituuditasu määramisel tavapärast praktikat ja hinna kujundamise põhimõtteid. Eelneva tulemusena vähendati OÜ-lt Porto Franco nõutud servituuditasu 776 580 eurolt 301 000 eurole ning Hillar Teder annetas samal ajal Keskerakonnale 120 000 eurot.

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Küsiks
22. mai 2022 17:13
Keskerakond end mõjuvõimuga kauplemises süüdi ei tunnista. Aga kas kriminaalasi või väärteomenetlus on üldse algatatud kui juba süüdistus esitatud? Mida siis uurijad tuvastasid? Kes üldse uuris ja kes süüdistuse esitas?
vot tak
22. mai 2022 07:00
Kuigi Reformierakond lootis Tallinna linnavolikogus algatatud eelnõu abil tõsta pensionäridele makstava hinnatõusutoetuse 200 eurole, olid hääletusel sellele vastu nii Keskerakonna kui ka sotsiaaldemokraatide (SDE) saadikud. https://www.postimees.ee/7527919/reformierakond-sde-ja-keskerakond-on-eakate-hinnatoetuse-vastu
Minu Arvamus
21. mai 2022 20:30
Keskerakond end mõjuvõimuga kauplemises süüdi ei tunnista . . . Kui end süüdi ei tunnista, siis miks ei kaeba laimajaid kohtusse valeandmete lekitamise eest massidele?