„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
Karis õppusel Siil Koostöö harjutamine on kaitsevõime asendamatu osa (0)
21. mai 2022
Mats Õun

President Alar Karis ütles suurõppust Siil külastades, et koostöö harjutamine on asendamatu osa kaitsevõimest.

“Siil on Eesti jaoks aasta olulisim õppus, kus kaitsevägi saab harjutada ajateenijate ja reservüksuste tegutsemist ning koostööd liitlastega. See on asendamatu osa meie riigi kaitsevõimest,” vahendas presidendi kantselei Karise sõnu. “Riigikaitse kõrgeima juhina veendusin suurõppust külastades, et Eesti on hästi kaitstud ja siin on turvaline.”

“Õppus on küpsuseksamiks meie tublidele ajateenijatele ning värskendus reservistidele ja kaitseliitlastele, aga ka võimalus harjutada koostööd liitlastega,” märkis Karis, kelle sõnul sujub tegevuse planeerimine ja koostegutsemine liitlastega hästi ning üksteist toetades.

“Kuulsin, et inimesed on õppuse hästi vastu võtnud, kaitseväelastele tuuakse šokolaadi ja lapsed lehvitavad mööduvatele kolonnidele tee ääres,” ütles Karis, tõstes esile nii kohaliku kogukonna toetust kui ka tunnustades toetuse eest kõigi osalejate lähedasi ja tööandjaid. 

“Suurõppus viib osalejad oma töökohtadelt ja perede juurest mõneks ajaks eemale, kuid meie riigi kaitsevõime jaoks on ka lähedaste ja tööandjate toetus väga oluline,” nentis Karis. “Hea meel on tõdeda, et tööandjad suhtuvad mõistvalt ja lubavad töötajad õppusele. Selleks et Eestit kaitsta, on meil vaja kogu ühiskonna toetust. See on tõesti nii, et iga okas loeb – olgu ta suur või väike, kodus, tööl või maastikul.”

Karis sai ülevaate üksuste formeerimisest ning tutvus koostegutsemise harjutustega maastikul.  Suurõppus Siil kestab 16. maist 3. juunini. Õppusel harjutavad Eesti kaitsmist ligi 15 000 reservväelast, tegevväelast, ajateenijat, kaitseliitlast ja liitlasriikide sõdurit.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.