„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
FOTOD Maijooks pani liikuma ligi 13 000 harrastajat (0)
21. mai 2022
Albert Truuväärt

Tallinna lauluväljakul antud LHV maijooksu starti kogunes laupäeval 13 000 liikumishuvilist. 

Vaata galeriid (87)

Maijooksul oli esindatud üle paarisaja ettevõtte ja kollektiivi. Suurima osalejaskonnaga ettevõtte karika võitis Põhja-Eesti regionaalhaigla, kes oli väljas 232 liikumisest lugu pidava töötajaga. Traditsioonilisest kevadisest tervisespordipeost sai erinevates formaatides osa ligi kolmteist tuhat erinevas vanuses liikumisharrastajat. 

Terve päev oli avatud tervisemess ja toimusid Limpa lastejooksud. Liikumisrõõmu täis päev kulmineerus suure kevadkontserdiga, kus esines 2 Quick Start.

Kaheksateist osavõtjat tähistasid üritusel ka oma sünnipäeva. Eakaim osaleja oli 86-aastane ning kõige rohkem oli osalejate seas Katrini-nimelisi, tervelt 105.

Järgmine, järjekorras juba 36. LHV maijooks toimub järgmise aasta 20. mail. 

Maijooksu võitis Laura Maasik

Laupäeval Tallinna lauluväljakult alanud ja seal ümbruses kulgenud 35. LHV Maijooksu võitis Laura Maasik, kes konkurendi Kaisa Kuke eest kilomeeter enne lõppu ära jooksis.

Maasik läbis 7 km pikkuse põhidistantsi ajaga 24.43.  “Tänane jooks oli väga hea tõusvas tempos pingutus, meeleolu oli võistlusel hea, rahvast palju ja suurepärane võimalus endast parim anda ja pingutada. Jooksime Kaisa Kukega koos suurema osa distantsist ja pakkusime teineteisele head konkurentsi,” rääkis Maasik BNSile.

Teisena lõpetanud Kaisa Kukk kaotas talle 14 sekundiga. “Laura on väga heas vormis ja sellepärast täna jooksingi, et enne Rapla 10 km maanteejooksu Eesti meistrivõistlusi saaksin tugevas konkurentsis teha hea pingutuse,” ütles Kukk BNSile. Tuul oli tema sõnul esimesed 3 kilomeetrit väga tugev. “Esialgu vedasime kordamööda ning Birgit Pihelgas ka. Kui Birgit maha jäi, jooksime Lauraga lõpuni kõrvuti. Umbes kilomeeter enne lõppu jooksis Laura vahe sisse ja võitis. Minu eesmärk sai täidetud – suutsin enamik distantsist Laura kõrval püsida ja väga tugeva pingutuse teha,” sõnas Kukk.

Kolmanda koha sai Birgit Pihelgas täpselt 26 minutiga. Kokku lõpetas põhidistantsi 1930 osalejat. Sellele lisanduvad kepikõndjad ja käijad.

Tüdrukute 3 km pikkuse jooksu võitis Karmen Jano tulemusega 11.07. Talle järgnes Riia Katariina Laas ajaga 11.49. Kolmandana jõudis finišisse Emma Roasto 12.08-ga. Tütarlaste jooksu lõpetas kokku 289 jooksjat.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.