„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
Tuhanded jooksusõbrad stardivad laupäeval Tallinnas Maijooksule (0)
21. mai 2022
Albert Truuväärt/Pilt on illustratiivne

Kaheaastase koroonapausi järel laupäeval Tallinnas taas toimuvale Maijooksule on startimas enam kui 10 000 liikumisharrastajat.

Alates neljapäevast on olnud Tallinna Lauluväljaku peahoone esimesel korrusel avatud Maijooksu sekretariaat, kust osavõtjad saavad välja võtta oma stardinumbrid. Sekretariaat on avatud ka laupäeva hommikul enne jooksude starte.

Laupäeval kell 11 algavad Lauluväljaku peaareenil Limpa lastejooksud.

Keskpäeval kell 12 starditakse Tallinna Lauluväljaku Mere alleelt kolme kilomeetri pikkusele Rimi tütarlastejooksule. Kell 13 antakse samast paigast start seitsme kilomeetri pikkusele LHV Maijooksu põhidistantsile, kus võib osaleda nii joostes, käies kui kepikõndi tehes. Valida saab ajavõtuga ning ajavõtuta distantside vahel. 

Jooksu- ja käimisrajad viivad Maijooksul osalejad lauluväljaku ja Maarjamäe ümbruses kulgevatele teedele ja terviseradadele. Enne starte toimub MyFitnessi soojendusvõimlemine asjatundlike treenerite eestvedamisel. Rajal antakse maijooksulistele hoogu juurde ergutuspunktides. Kõiki lõpetajaid ootab toetajate poolne kingikott, kaunis maikellukese motiiviga medal ning traditsiooniline laevareisi pakkumine Tallinkilt. 

LHV Maijooksu ajal on Tallinna Lauluväljakul traditsiooniliselt avatud tervisemess, kus on arvukalt esindatud spordi- ja vaba-aja kaupade pakkujad, tutvuda saab mitmete tervisetoodete ja -teenustega ning registreerida tervisespordiüritustele. 

Tegevust ja meelelahutust jagub kõigile, kes laupäeval Tallinna Lauluväljakule tulemas on. Päev kulmineerub autasustamise ja traditsioonilise Maijooksu kevadkontserdiga, kus esineb 2 Quick Start. 

Arvestades suurt osalejate arvu, tasub kohale tulla aegsasti. Mõistlik on auto koju jätta ning sõita kohale ühistranspordiga või tulla tervisliku päeva puhul üldse jalgsi. Saabuda võib ka jalgrattaga, sest lauluväljaku Mere värava juures on avatud rattaparkla. Kui siiski tullakse autoga, peab jälgima liiklusreguleerijate märguandeid ning parkima lubatud kohtades. Tasuta saab sõiduki parkida Eesti Näituste suures parklas. 

Maijooksuaegse liiklusinfo leiab veebiaadressilt http://www.jooks.ee/et/maijooks/liiklusinfo.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.