„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
Aas: tarbijaid võiks sel kütteperioodil toetada sarnaselt eelmisele (1)
24. mai 2022
Taavi Aas

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas leiab, et tuleval kütteperioodil võiks jätkata tarbijate toetamist sarnasel põhimõttel kui eelmisel.

“Töötasime majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis möödunud kütteperioodiks välja erinevad automaatsed toetused, mis täiendasid üksteist ning aitasid vähendada hinnatõusu mõjusid tarbijatele. Tarbijate toetamist võiks jätkata sarnasel põhimõttel ka sel kütteperioodil,” ütles Aas BNS-ile.

Toetuste suurusjärgust ja võimalikest katteallikatest on ministri sõnul detailsemalt mõtet rääkida siis, kui on selgem, milliste toetustega valitsus tervikuna otsustab edasi minna.

Eelmisel kütteperioodil hüvitas riik taotluse alusel kuni keskmise sissetulekuga leibkondadele osaliselt energiakulud. Hüvitati 80 protsenti elektri, gaasi ja kaugkütte hinnatõusu osast ning toetuse ülempiir kõigi energiakulude peale kokku oli 500 kuus ja alampiir 10 eurot taotluse kohta.

Samuti määras valitsus tarbitud elektrile ja gaasile hinnalae, millest kõrgemad kulud kompenseeriti. Kodutarbijatele kompenseeriti kuni kuus 650 kilovatt-tunni ulatuses üle 120-eurose megavatt-tunni elektrihinna kulust ning 2,75 megavatt-tunni ulatuses üle 65-eurose megavatt-tunni gaasihinna kulu. 

Lisaks hüvitati kuni detsembrikuuni kõigile elektritarbijatele elektri võrgutasu 50 protsendi ulatuses, alates jaanuarist hüvitati asutustele ja ettevõtetele elektri võrgutasu 100 protsenti.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Minu Arvamus
24. mai 2022 10:06
Aas: tarbijaid võiks sel kütteperioodil toetada sarnaselt eelmisele . . . Kui riik saab küttehindadega meeletut maksutulu, siis miks mitte ka näpuotsaga tagasi anda mõnele. Hindasid ei kavatse keegi alandada ega inimeste sissetulekuid suurendada, et säiliks ostujõud ilma toetuste ja abirahadeta inflatsiooni süvenedes.