„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
vaata otse kell 10 Arutelu otsib võimalusi paremini kaitsta lähisuhtevägivalla ohvreid (0)
25. mai 2022
Foto Pixabay
Riigikogu konverentsisaalis toimub kolmapäeval juristide ja poliitikute osavõtul arutelu „Lähisuhtevägivald – probleemid ja lahendused,“ mille fookuses on Eesti õiguskaitsesüsteemi kujundamine selliseks, et esiplaanil oleks ohvrite kaitsmine ja nende turvalisus.

Arutelu korraldab riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon koostöös parlamendi lähisuhtevägivalla ennetamise ja ohvrite toetusrühma ning Eesti Avatud Ühiskonna Instituudiga. Kell 10 algavat arutelu on võimalik jälgida kohapeal või otseülekande vahendusel aadressilt  https://www.riigikogu.ee/live/2/et/ .

„Huvilised on oodatud kaasa mõtlema, kuidas jõuda Eestis õiguskaitsesüsteemini, kus kesksel kohal on ohvrite huvid ja vajadused, neile kindlustunde pakkumine ja kus ohvritel aidatakse vägivaldsest suhtest väljuda,“ ütles arutelu moderaator Riina Sikkut.

Eesti Avatud Ühiskonna Instituudi juhataja Iris Pettai sõnul tutvustakse Toompeal soolise vägivalla tõkestamist käsitleva projekti peamisi tulemusi. „31. mail lõppev rahvusvaheline projekt hõlmas kolme erinevat uuringut: 2020. aastal viidi läbi nii üle-eestiline ohvriuuring kui tegevjuristide küsitlus. Lisaks tegeles Tartu Ülikooli õigusteaduskond 303 perevägivalla alase kohtutoimiku analüüsiga. Projekti rakendajaks on Eesti Avatud Ühiskonna Instituut, partneriteks Islandi Naiste Õiguste Assotsiatsioon, Tartu Ülikooli õigusteaduskond, advokaadibüroo Kõrgesaar ja Laasik ja Tallinna Naiste Kriisikodu,“ märkis Pettai.

Iris Pettai kõrval esinevad ettekannetega advokaadibüroo Kõrgesaar ja Laasik vandeadvokaat Tambet Laasik, kes räägib Eesti õiguskaitsesüsteemi kitsaskohtadest ohvrite kaitsmisel, ning Eesti Advokatuuri kantsler Leen Eenpalu, kes analüüsib õiguskaitsesüsteemi tõhusust lähisuhtevägivalla ohjeldamisel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.