„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
video Tallinn andis üle tunnustused Leelo Tunglale, Voldemar Kuslapile ja Anton Aleksejevile (0)
25. mai 2022
Foto Mats Õun

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart andis kolmapäeval üle Tallinna vapimärgi Leelo Tunglale, teeneka kultuuritegelase preemia Voldemar Kuslapile ja teenetemärgi Anton Aleksejevile.

Kõlvarti sõnul on nende inimeste elu pühendatud ühiskonnale ja ka Tallinnale. “Raskel ajal, nagu praegu, on alati tähtis, kuidas inimesed üksteist aitavad ja toetavad. Alati on just kultuuril eriline roll teha inimestest inimesed,” ütles Kõlvart. 

Tema sõnul on alati inimesi, kes võtavad enda õlule tavapärasest suurema vastutuse. “Vastutuse teiste inimeste ja kogu ühiskonna eest ja vastutuse tuleviku eest,” ütles Kõlvart. 

Leelo Tungal rõhutas, et Tallinn on meie kõige suurem linn, meie pealinn ja samal ajal on ta ikkagi nii väike. „Sama väike kui mõni linn, mille barbarid suudavad nelja päeva jooksul tuhaks teha,“ nentis ta. „Mul on hea meel, et Tallinn toetab kõiki häid ettevõtmisi ja tahaks ise ka head teha. Suur tänu!“

Ka Voldemar Kuslap tänas linnavalitsust, kes on tema töid ja tegemisi märganud. Kuslap soovis omalt poolt linnajuhtidele võimalikult palju rõõmu. 

Tallinna linnavolikogu otsustas tänavu anda Tallinna kõrgeima tunnustuse vapimärgi luuletaja, prosaist, libretist ja tõlkija Leelo Tunglale, Eesti Punase Risti Tallinna Seltsi koordinaatorile Lilia Laulule ja Ukraina presidendile Volodõmõr Zelenskõile. Laul ja Zelenskõi on oma aumärgid juba varem kätte saanud.

Vapimärki antakse Tallinnas välja 1997. aastast. Varasemalt on vapimärgi saanud Neeme Järvi, Eri Klas, Veljo Tormis, Jaan Kross, Olev Subbi, Dmitri Bruns, Heinz Valk, Olga Kistler-Ritso, Lennart Meri, Mati Hint, Ita Ever, Jüri Kuuskemaa, Urmas Ott, Arnold Rüütel, Jüri Uppin, Ellen Niit, Eino Baskin, Arvo Pärt, Toomas Vitsut, Lauri Leesi, Mati Kaal, Merike Martinson, Kuno Areng, Raimo Pullat, Harri Lumi, Jaan Tammsalu, Elmo Nüganen, Tarmo Soomere, Tiina Mägi, Aleksei Turovski, Boris Dubovik ja Vaino Väljas. 

Tallinnale osutatud teenete eest pälvisid linna teenetemärgi 22 inimest: Anton Aleksejev, Anu Lamp, Ilja Lapidus, Katrina Lehis, Tõnu Meijel, Jaan Märss, Piret Määr, Leili Müür, Ilja Nartov, Kati Otsa, Raivo Piirsalu, Milena Pogodajeva, Tatjana Požogina, Aino Raud (Pervik),  Priit Raud, Marina Runno, Marko Rüü, Ragnar Sass, Inga Sozinova, Urmas Sõõrumaa, Aivar Toompere ja Egle Viilma. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.