„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
FOTOD Kogukonnaüritus Nõmme Kevad oli täis muusikat ja töötubasid (0)
29. mai 2022
Albert Truuväärt

Tallinnas Nõmmel toimus reedel pühapäevani kestev kogukonnaüritus Nõmme Kevad, mis oli täis muusikat, töötubasid, hoovikohvikuid ja palju muud.

Vaata galeriid (61)

Nõmme linnaosa vanema Lauri Paeveeri sõnul on Nõmme Kevad alati oodatud sündmus, kus löövad korraldajatena kaas Nõmme kultuurikeskus, Nõmme vaba aja keskus, MTÜ Loov Nõmme ja paljud toredad kohalikud ettevõtted ning organisatsioonid.

„Ühtekuuluvus- ja kogukonnatunde kasvatamine algabki sellistest üritustest nagu Nõmme Kevad. Kavast võib leida nii muusikalisi etteasteid, meisterdamise töötubasid, hoovikohvikuid kui väga palju erinevaid ning põnevaid Nõmme inimesi, kes on avanud just selle ürituse tarbeks oma koduhoovi,“ rääkis Paeveer. „Pühapäeval, 29. mail on ka minul endal plaanis Roheliste Väravate Tänava infotelgis kohtuda kohalike inimestega ning vestelda nendega nende rõõmudest ja muredest,“ lisas ta.

Nõmme Kevad on Nõmme ettevõtete, organisatsioonide, kogukonna ja linnaosavalitsuse initsiatiivil toimuv sündmusterohke nädalavahetus, mis pakub meelelahutust ja tegevusi linnaosa eri paigus. Nõmme Kevade üritused on valdavalt tasuta.

Kogukonna pidu toimub iga kord Nõmme erinevas paigas ja sel pühapäeval, 29. mail kell 10-16 Võidu parkmetsas. Õigupoolest saab kogukonnaüritus alguse juba päev varem ehk laupäeval, 28. mail, kui Juku-Kalle Raidi juhtimisel toimub ajaloohõnguline Nõmme kõrtsituur.

„29. mai kogukonnapeol oleme suure lava asemel taas jaganud esinejad hoovidesse, sest tagasiside on tõestanud, et inimesed tõesti naudivad pisemaid ringi hubaseid koosviibimisi,” ütles kogukonnapeo idee autor ja eestvedaja, Ühenduse Loov Nõmme juhatuse liige Ülle Mitt.

Täpsem kava on üleval ürituse kodulehel ja sotsiaalmeedias ning on saadaval kohapeal infotelgis, mis asub tänavu Prii tänaval. Kaardi link: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1FORpTTFZu3l52WQue4yfS-XWL8xdQv4&ll=59.38156910445559%2C24.70700895000001&z=17

Infotelgi juurest kogunetakse ka põnevatele retkedele kohalike giididega. Lisaks saab teadmisi kodulindude, mesilindude ja küülikute pidamisest. Avatud on raamatutelk, kus on võimalik kohtuda kirjanikega ja loomulikult ei puudu ettevõtmiselt lasteala koos laste kirbukaga ja tänavalaat.

Avatud aedades üles astuvad näiteks Austraalia juurtega muusik Jonathan Flack, laulja ja näitleja Sulev Võrno, ansambel The Pincushions, tantsustuudio Alhambra, Noorte Naiste Koor Kevad, Improteater Ehatäht, Nõmme Pärimuskooli esinejad Marika Moksi juhendamisel, Nõmme Huvikooli liikumisrühm, Pääsküla Noortekeskuse DJ klubi, tsirkusestuudio Folie ja paljud teised.

Hoovid on avatud Prii, Kagu, Võidu, P. Kerse, Nelgi, Sinilille, Unistuse, Nurme tänavate, Lootuse puiestee ja isegi Männiku tee parkmetsa läheduses asuvatel osadel ning hoovidest saab leida lisaks söögile ja joogile palju põnevat alates riidekappidest leitud parimatele pärlitele kuni swingtantsu töötoani.  

Lapsed saavad päevast rõõmu tunda lastealal, kus tädi Sirje loeb lastele joonistustelgis jutte, Nõmme Noortekeskus viib läbi erinevaid põnevaid meisterdamise töötubasid, saab proovida osavust discgolfi puttimisvõistlusel. Nõmme Päästekomando päästjad tutvustavad päästetehnikat ning tutvuda saab Nõmme Loodusmaja loomade, hiigelmullide, näomaalingute, patsipunuja, joonistamise ja värvimisega.

Jalgpallistaadionil saab näha FC Nõmme United ning Tallinna FC Flora U11 vanuseklassi mängu ning traditsiooniliselt on kohal WIMA Estonia tsiklinaised oma heategevusliku Moto-Muttide Puhvetiga, mille kõrval asub mootorrattaparkla.

Roheliste Väravate Tänavat korraldab Ühendus Loov Nõmme. Projekti rahastatakse kohaliku omaalgatuse programmi vahenditest ja Nõmme linnaosavalitsuse vahenditest.

Nõmme Kevade kavaga saab tutvuda www.tallinn.ee/nommekevad või Facebookis Nõmme Kevad 2022.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.