"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
MEELIS KUKK: Kui vanemad on pidevalt tööl, toob üksindus lapsele vaimse tervise hädad (0)
30. mai 2022
Tallinna lastekodu juhataja Meelis Kukk. Foto Albert Truuväärt.

“Lapsed pole kaitstud, kui neil puudub küllaldane kontakt oma vanematega,” ütles Tallinna lastekodu juhataja Meelis Kukk. “Kui näiteks üks vanem käib nädala-kahe kaupa Soomes tööl ja teine töötab siinmail kahel töökohal, kogevad lapsed üksindust ja mahajäetust iga päev. Selline olukord võib mõjutada ka õpilaste vaimset tervist.”

“Igal maal on erinevad tavad, kui kauaks võib lapsi üksi koju jätta,” rääkis Kukk. “Seda muidugi mitte päevadest, vaid tundidest rääkides. Ükskõik kui toimetulev ja iseseisev laps ka poleks, viieaastasi üksi koju ei jäeta. Kuid 12-aastast last võib juba küll nii iseseisvaks pidada, et üle tee poodi minna.”

“Muidugi sõltub kõik lapsest. Kui lapsel on terviseprobleemid, ei saa teda ka 15-16-aastasena üksi koju jätta. On lapsi, kes vajavad koolitööde tegemisei veel põhikooli lõpuni tuge ja toetust. Ja samas neid, kes juba esimeses klassis edukalt iseseisvalt toime tulevad. Kui koolis on mõistvad ja toetavad õpetajad, saab laps varakult ree peale ning tal tekib huvi õppimise vastu.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.