"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinn esitleb Helsingborgis H22 City Expo-l targa linna lahendusi (0)
30. mai 2022
Auve Tech autonoomne viimase miili transpordivahend. Foto Albert Truuväärt

Tallinn osaleb esmaspäevast neljapäevani koos ettevõtjatega Rootsis Helsingborgis toimuval linnafestivalil H22 City Expo ning esitleb sealsel innovatsioonialal koos viie teise Euroopa innovaatilisema linnaga oma jätkusuutlikku arengut toetavaid lahendusi.

Festivali raames esmakordselt toimuval innovatsioonialal nimega Urban Brilliance on paviljonidega esindatud Tallinn, Oslo, Suur-Kopenhaagen, Tampere, Linz ja Valencia, teatas Tallinna Ettevõtluskeskus.

Tallinna paviljoni väljapanek keskendub linna kestlikku arengut toetavatele digitaalsetele lahendustele, nutikatele tehnoloogilistele rakendustele ning keskkonnahoiule. Need on võtmeteemad, mis kohalike edulugude ja ettevõtetega koostöös läbiviidud edukate koostööprojektide kaudu leiavad näitusel tutvustust Tallinna kui innovatsioonipealinna ja järgmise aasta Euroopa Rohelise Pealinna esitlusloos.

Tallinna delegatsiooni juhtiva abilinnapea Vladimir Sveti sõnul linnaarengu võtmesõnaks on koostöö eri osapoolte vahel. “Legendi järgi ei saa Tallinn kunagi valmis ja sama võib väita targa ja rohelise linna kohta – peame pidevalt arenema ja muutustega kohanema. Oleme küll järgmisel aastal uhkusega Euroopa Roheline pealinn, kuid igapäevaste pingutustega soovime panustada tunduvalt kaugemasse tulevikku ja tahame luua sellist linna, kus kõigil oleks hea elada. Linna asutuste, kohalike kogukondade ja ärisektori koostöös saame pakkuda ning juurutada innovaatilisi lahendusi, mis Tallinna arengule kaasa aitaks ja panustaks meie elukeskkonna paremaks muutmisesse,“ ütles Svet.

Tallinna paviljonis on esindatud kümme ettevõtet, kelle uuendusmeelsed lahendused on leidnud rakendust Tallinnas ning kelle ambitsioon on kasvatada oma toodete ja teenuste müüki välisturgudel: Auve Tech autonoomsed viimase miili transpordivahendid, Bikeep nutikas rattaparkla, Datel ruumipõhised infrastruktuuri deformatsiooni jälgimise süsteemid, Extery innovaatiline linnamööbel, Myceen kompostitav mööbel, mis ühendab seeneniidistiku ja orgaanilised jääkmaterjalid, Rinaldo valgustuse erilahendused, Ringo Eco avatud korduspakendite platvorm, Starship Technologies pakirobotid, uute tehnoloogiate arendamisele keskenduv innovatsioonikeskus Tallinna Teaduspark Tehnopol ning Test City kontseptsiooni arendav ärilinnak Ülemiste City. Tallinna paviljoni tutvustuse ja programmi leiab Tallinna innovatsioonilehel.

H22 City Expo korraldajaks on Rootsi linn Helsingborg, mis pälvis 2020. aastal Euroopa Komisjonilt tunnustuse kui üks Euroopa innovaatilisemaid linnu. Saadud auhinnaraha otsustati kasutada festivali H22 City Expo raames toimuva innovatsiooniala Urban Brilliance loomiseks, kus jätkusuutlikkuse ning nutikate lahenduste poolest tuntud linnadel on võimalus oma lahendusi ja parimaid praktikaid jagada. Kutsutud linnade hulka pääsesid tänavu Tallinn, Oslo, Kopenhaagen, Tampere, Linz ja Valencia. Enam kui kuu aega vältava festivali osaks on ka rahvusvaheliselt tuntud linnaarengu konverents Urban Future Forum, mis toimub kolmapäevast reedeni.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.