"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
lapsetoetused riigikogus Tõnis Mölder: palve Reformierakonnale liituda laste ja perede toetamisega (0)
30. mai 2022
Tõnis Mölder Foto Mats Õun

Kutsun üles head koalitsioonipartnerit ning Riigikogu suurimat fraktsiooni liituma laste ja perede toetamisega. Tänane olukord, kus peaminister on sidunud enda püsimise peaministritoolil lastega ja erakond on lubanud hakata laste tulevikku puudutavat eelnõu torpedeerima, on ennekuulmatu. Ükski poliitik ei tohiks oma ametikohta panna kõrgemale meie laste huvidest.

Me ei pea parlamendis valima, kas Reformierakonna retoorika või Eesti perede ja laste tulevik.Oma sõnades on Reformierakond öelnud, et on valmis eelnõu toetama, aga neil on vaja aega. Peaminister Kaja Kallasel on olnud aega üle pooleteise kuu, et selle teemaga tegeleda. Viimastel nädalatel pole kordagi proovitud leida kompromissi ei koalitsiooni sees ega ka laiemalt eelnõu algatanud erakondade vahel. Peaministri ülesanne on lahendada ka poliitilist kriisi, kui see on tema arvates olemas.

Viimane viigileht langes Reformierakonnalt täna, kui sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo ütles oma kirjas Riigikogu sotsiaalkomisjonile, et tema isiklikult antud eelnõu ei toeta! Keskerakonna ühtne soov on liikuda peretoetuste eelnõuga lõpuni ning võtta see vastu enne jaanipäeva. Meie soov on jätkata koalitsiooni koos Reformierakonnaga, aga see eeldab usalduse olemasolu.

Meie oleme valmis täna parlamendis Kaja Kallast peaministrina usaldama. Reformierakonnal on aeg jonnimine lõpetada, taastada valitsuses töörahu ja liikuda üheskoos edasi. Vastasel juhul kriis süveneb ning probleemid ja lahkhelid lähevad liiga suureks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.