"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Põhja-Tallinnas algab noorte tänavakunsti kampaania (0)
31. mai 2022
Foto Mats Õun

Põhja-Tallinna valitsus koostöös Põhja-Tallinna Noortekeskuse ja MTÜ Mondoga kutsub osalema tänavakunsti kampaanias “Keera kunsti juurde – ära sodi”!, mis kutsub noori looma tänavakunsti. Algatuse eesmärk on juhtida tähelepanu, et tänavakunstil on oma õige koht ja ruum. Maalingute kavandeid saab esitada alates teisipäevast, 31. maist.

Põhja-Tallinna vanema Manuela Pihlapi sõnul on kampaania eesmärk vähendada nii sodimist kui ka keelatud graffiteid linnaosas. „Tänavakunsti kampaania keskendub 2022 aastal kliimamuutustele ja keskkonnale. See on suurepärane võimalus lasta loovusel lennata, et luua teos, mis hakkab kaunistama Põhja-Tallinna linnaosa,“ ütles Pihlap.

Linnaosavanem seletas, et kampaania raames on avatud konkurss, kuhu saab esitada kavandeid kahes kategoorias: kliimamuutused ja keskkonna kaitsmine ning vaba looming. „Nii võib esitatav seinamaalingu kavand olla inspireeritud aktsioonidest keskkonna kaitsmisel või väljendada mõnd enda ideed, ilukäsitlust või sõnumit. Välja valitud kavandid saavad kooskõlastuse kinnistute omanike poolt ning juba sel suvel asutakse neid Põhja-Tallinnas joonistama,“  selgitas Pihlap.

Seinamaalinguid ootab Kopli Ekstreempark ja hooned Põhja pst 2, Puhangu 1 ja 5 ja veel mitmed teised hooned.

Konkursist on oodatud osa võtma kõik, kes julgevad end kunstiliselt ja vabalt väljendada. Välja valitud kavandite autoreid aitavad vahendite hankimisel ja töö teostamisel Põhja-Tallinna Valitsus ja MTÜ Mondo.

Konkursile saab töid esitada 31.05-01.07.2022 Põhja-Tallinna Noortekeskuse e-postile info@ptnk.ee või läbi sotsiaalmeediakanalite – Facebook/Instagram @PTnoortekas. Täiendavate küsimuste korral võtta ühendust Põhja-Tallinna Noortekeskusega.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.