„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
video Tallinna Loomaaed avab taas hilistel õhtutundidel uksed (0)
31. mai 2022

Hilisõhtused ekskursioonid tulevad taas: mai viimasest nädalast kuni juuli keskpaigani avab loomaaed hilistel õhtutundidel oma väravad külastajatele, kes saavad asjatundlike giidide juhendamisel loomaaiaasukate seltsis kolm tundi veeta.

Huvilised saavad põneval ringkäigul oma silmaga uudistada elu öises loomaaias ja veenduda, et see on hoopis teistsugune kui päevasel ajal. Keskööni toimuvad ekskursioonid pakuvad ainulaadset kogemust, mida täiendavad giidide ülevaated loomaaiaasukate käitumisest, elupaigast, toitumisest ja paljust muust. Piletid saadaval ainult Piletilevis.

“Kindlasti on kõik absoluutselt erinevad, sellepärast, et meil on siin elavad loomad, kes teevad oma toimetusi ja mida meie just parasjagu nägema satume, see on põhimõtteliselt juhuslik,” sõnas Tallinna Loomaaia loodushariduse osakonna juhataja asetäitja Inari Leiman, “Kõige öisemad loomad võibolla meil siin loomaaias on siis öökullid ehk kakud. Tõepoolest on öösel aktiivsed, lendavad ringi, häälitsevad. Aga muidugi ka kiskjad: leopardid, lumeleopardid, pesukarud.”

Esimene ööekskursioon algab täna, mai viimasel päeval. Ringkäigud kestavad orienteeruvalt kolm tundi. Igal õhtul toimub neli ekskursiooni: kaks gruppi alustavad lääneväravast ja kaks gruppi põhjaväravast. Ekskursioonigrupi suurus on kuni 25 inimest. Pilet tuleb omandada Piletilevist, loomaaia kassad hilisõhtuste ekskursioonide pileteid ei müü. Homme aga on lastekaitsepäeva puhul kuni 19. aastastele sissepääs tasuta. Terve päev on aga täis mõnusaid sündmusi.

“Meil on tegevused kella üheteistkümnest kuueni,” ütles Tallinna Loomaaia müügi- ja turundusjuht Riine Kallas, “Omniva esitleb oma uut lasteteemalist postmarki. Kohapeal saavad lapsed ise joonistada, postkaarte kirjutada valmis ja need kõik ka postitada. Tallinna Keskraamatukogu koos Improteatriga muudab siis päeva toredaks ikka loomaaedikute juures.”

Tuuliku platsil on kohal ka Päästeamet, kes õpetab, kuidas hädaolukordades käituda. Sealsamas avatakse ka skulptuur “Nähtamatu”, mis on pühendatud väljasurnud loomadele. 

Hilisõhtused ekskursioonid toimuvad:

  • 31. mail
  • 2., 7., 9., 14., 16., 21., 28. ja 30. juunil
  • 5., 7., 12. ja 14. juulil

Ekskursioonide algus kell 21.00

Tallinna Loomaaia hilisõhtused ekskursioonid toimuvad kaks korda nädalas, teisipäeviti ja neljapäeviti, kestavad orienteeruvalt kolm tundi.
Igal õhtul toimub neli ekskursiooni: 2 gruppi alustavad lääneväravast (Ehitajate tee 150) ja 2 gruppi põhjaväravast (Paldiski mnt 145).
Ekskursioonigrupi suurus on kuni 25 inimest.
Üks kord nädalas toimub ekskursioon vene keeles.

Venekeelesed ekskursioonid toimuvad:

  • 26., 31., mail
  • 7., 16., 28. juunil
  • 5., 14. juulil

PILETID müügil Piletilevis. Täispilet 26 eurot / Sooduspilet* 19 eurot

*Sooduspilet kehtib õpilastele, üliõpilastele, pensionäridele ja osalise töövõimega isikutele, tõendava dokumendi esitamisel

Lisainfo: https://tallinnzoo.ee/loomaaed-tais-ponevust/

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.