"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
suur fotogalerii Lastekaitsepäeval sai meisterdada, meretaksoga sõita, loomaaeda minna ja palju muud huvitavat teha (0)
01. juuni 2022

Lastekaitsepäeval toimus Tallinnas mitmeid huvitavaid ja põnevaid üritusi – Tondiraba pargis avati rulluisupark, loomaaed pakkus seiklusrohket päevaprogrammi ning Kristiines ja Põhja-Tallinnas toimus perepäev.

Vaata galeriid (54)
Vaata galeriid (44)
Vaata galeriid (56)

„Lastekaitsepäev on päev, mil iga täiskasvanu võiks võtta hetke ja mõelda sellele, millises maailmas kasvavad meie lapsed – nii need, kel on päris oma kodu kui ka need lapsed, kel seda paraku ei ole. Püüame mitte ainult täna, vaid iga päev märgata, kas meie lapsed on päriselt õnnelikud, hoitud ja armastatud või on veel midagi, mida saane meie – täiskasvanud, nende õnneliku lapsepõlve ja turvalisema tuleviku heaks teha,“ ütles abilinnapea Betina Beškina. „Soovin kõigile ilusat lastekaitsepäeva ja et me leiaksime kõik rohkem aega nendeks ühisteks hetkedeks, et koos lastega ja oma perega meeldejäävalt aega veeta.“

Tallinna loomaaed ootab 1. juunil kõiki väikeseid ja suuri loomaaia sõpru seiklusrohkele lastekaitsepäevale ning kõigile kuni 19-aastastele külastajatele on sissepääs tasuta. Elevandimaja ees on avatud Keskraamatukogu ala, kuhu on kõik lapsed koos peredega oodatud lugemisprogrammi „Suvi raamatuga“ avaüritusele. Avatud on raamatute, mängude ja meisterdamisvõimalustega lugemispesa, lastele pakuvad päeva jooksul tegevusi Improteatri näitlejad, osaleda saab rollimängus ja aardejahis ning oma raamatuid tutvustavad lastekirjanikud Kairi Look ja Ketlin Priilinn. Loomaaia lastekaitsepäeva programm on siin.

Lennusadamas saab näha veepäästekoeri

Kella 10-14 saab lastekaitsepäeva pidada ka Lennusadamas (Vesilennuki 6). Tutvustatakse päästevahendeid ning näha saab veepäästekoeri. Välialal toimub Hullu teadlase teadusetendus. Jahisadamast viib huvilisi lõbusõitudele ja tutvustab laevajuhtimise kunsti meretakso kell 11, kell 12 ja kell 13. Sündmused on tasuta, kuid sõit 5 euro eest.

Lasnamäel algab kell 18.00 Tondiraba pargi võitluskunstide väljakul Tsirkusestuudio Folie kaasaegse tsirkuse tänavaetendus „À la Folie“ ja kell 19 avatakse Tondiraba pargis esimene spetsiaalne rulluisupark. Rulluisupark on avamispäeval avatud kella 21-ni ja lastekaitsepäeval on varustuse rent lastele tasuta. Rulluisupark on avatud esialgu reedest pühapäevani: reedeti kell 15-21, laupäeval ja pühapäeval kell 12-21.

Kristiines ja Põhja-Tallinnas toimub perepäev. Kristiine Linnaosa Valitsuse, lionsklubiLC Tallinn Kristiine ja jalgpalliklubi FC Flora koostöös toimub kella 16- 19.00 Räägu pargis (Nõmme tee 52) heategevuslik perepäev, kus saab vaadata lasteetendust „Nõiatüdruk Mirell läheb kooli“, hüpata batuudil, osaleda loosides ja võistlustel. Mustkunstnik ja animaatorid teevad päeva peredele huumori ja mustkunsti võrra rikkamaks.

Põhja-Tallinnas algab perepäev kogukonnamaja hoovis (Kari 13), kus laval astuvad üles Kopli huvikooli kollektiivid ja kohal on ka mustkunstnik. Samal ajal toimuvad hoovis ka erinevad töötoad ja meelelahutused lastele.Munitsipaalpolitsei maskott koos tehnikaga, teadusbuss, Teater 316 ja raamatukoguratas pakuvad erinevaid tegutsemis – ja kaasaelamisvõimalusi. Kohal on ka meie noortekeskus. Kell 17 algab Kari 13 hoovis rulavõistlus, kuhu tulevad parimad rulatajad üle Eesti ja kuhu on oodatud kõik noored ekstreemspordi huvilised oma võimeid proovile panema. Võistluse lõpus loositakse välja ka auhinnad. 

Pirita vaba aja keskus korraldab 1. juunil ühise tasuta filmivaatamise. Lasteaedade mudilased ja Pirita majandusgümnaasiumi algklasside õpilased alustavad päeva hommikul kell 10, vaadates üheskoos animatsiooni “Muumitroll ja sabatäht”. Kell 14 saab vaadata värsket Eesti põnevikku “Tagurpidi torn” ja kell 16 on vaba aja keskuses noorukitele film “Banksy. Lindprii kunsti tõus”. Pirita lasteaia lapsed võivad aga lastekaitsepäeval treenida ja mängida proffide juhendamisel jalgpalli, treeningud toimuvad FCI Levadia eestvedamisel. Lõbusad mängud on lastekaitsepäeval kavas nii Kose kui ka Mähe vaba aja keskuses.

Kesklinna parkides saab tasuta suurtel batuutidel lustida

Kesklinna valitsus pakub lastekaitsepäeval, 1. juunil lastele ja noortele võimalust Tallinna kesklinna parkides tasuta suurtel batuutidel lustida. Lisaks on oodata ka vahvaid üllatusi. Batuute saab sel päeval kõigis neljas pargis kasutada kella 14-20. Lõbustus on kõigile lastele tasuta ja teenindatakse elavas järjekorras.

Keskraamatukogu aga kutsub kõiki kuni 13-aastaseid lapsi üle Eesti osalema lugemisprogrammis “Suvi raamatuga”. See kestab 22. augustini ning pakub lisaks lugemisele ka muid põnevaid tegevusi. Lastekaitsepäeval, 1. juunil kell 11 on kõik lapsed koos peredega oodatud loomaaeda lugemisprogrammi avaüritusele. Elevandimaja kõrval on avatud raamatute, mängude ja meisterdamisvõimalustega lugemispesa, lastele pakuvad päeva jooksul tegevusi Improteatri näitlejad, osaleda saab rollimängus ja aardejahis ning oma raamatuid tutvustavad lastekirjanikud Kairi Look ja Ketlin Priilinn.

Lugemisväljakutse innustab lapsi suvekuude jooksul lugema läbi vähemalt kümme raamatut. Kõik, kes on 22. augustiks raamatukokku toonud või saatnud vähemalt kümne raamatu tagasiside, saavad auhinna ning kutse programmi lõpuüritusele. Täpsema info “Suvi raamatuga” lugemisväljakutse ja ürituste kohta kohta leiab https://keskraamatukogu.ee/lasteleht/osale/suvi-raamatuga/. 1. juunil kella 10-14 saab lastekaitsepäeva pidada ka Lennusadamas (Vesilennuki 6). Tutvustatakse päästevahendeid ning näha saab veepäästekoeri. Välialal toimub Hullu teadlase teadusetendus. Jahisadamast viib huvilisi lõbusõitudele ja tutvustab laevajuhtimise kunsti meretakso kell 11, kell 12 ja kell 13. Sündmused on tasuta, kuid sõit 5 euro eest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.