"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Linna energiatoetus on aidanud 29 000 leibkonda (0)
01. juuni 2022
Abilinnapea Betina Beškina Foto Albert Truuväärt

“Energiatoetuste taotlusi oleme vastu võtnud alates jaanuari keskpaigast  ja selle meetmega kompenseeritakse väikse ja keskmise sissetulekuga peredele elektri, gaasi ja kaugküttekulud,” ütles abilinnapea Betina Beškina, kelle sõnul saavad tallinlased energiatoetuse taotlusi esitada veel 12. juunini.

Toetust saab taotleda alates eelmisse aastast septembrist kuni aprilli lõpuni tehtud kulutuste eest ja taotluse võib esitada ühekorraga. Alates jaanuarist on tallinna sotsiaal- ja tervishoiuametile Beškina sõnul esitatud ligi 37 000 taotlust, mis puudutab kokku 29 000 leibkonda.

“Mõned pered või inimesed on teinud mitu taotlust ja kokku on välja makstud üle nelja miljoni euro, keskmine toetuse summa on olnud 129 eurot 50 senti,” märkis abilinnapea.

Kas ja kui palju võiks toetust saada, saab igaüks kontrollida kalkulaatori abil aadressil arvutus.ee. Täpsemat infot leiab Tallinna veebilehelt aadressil https://www.tallinn.ee/Energiatoetus

Juba eelmisest aastast asus Tallinna linn hüvitama universaaltoetusena ka esimest haiguslehe päeva Tallinna elanikele.

“Universaaltoetuse suurus on kolmkümmend eurot ja veel on võimalik taotleda hüvitist nendele, kellel haigusleht on alanud hiljemalt 31. mail 2022. Siis, kui haigusleht on kinni pandud ja välja makstud – kas tööandja poolt või Haigekassa poolt – siis saab 40 päeva jooksul seda hüvitist taotleda,” ütles Betina Beškina, kelle sõnul käib kogu toiming ja hüvitise taotluse menetlus üsna kiirelt ja mugavalt interneti teel. Jätkuvalt on võimalik ka linnaosavalitsustes kohapeal taotlusi sisse anda.

“Kahe aastaga on linlastele välja makstud hüvitisi summas 1,2 miljonit eurot ja kokku on nende aastatega toetust saanud peaaegu 42 000 inimest. See meede oli meie poolt rakendatud selleks, et piirata koroonaviiruse levikut, sest koroonaviirus levis väga kiiresti just töökollektiivides, kus inimesed pidid kohale tulema ja ei saanud teha tööd kodukontoris,” kirjeldas abilinnapea.

“Tihtipeale töötavad sellistel töökohtadel ka väiksema palgaga inimesed, kelle jaoks ka ühe päevapalga kadu on liiga suur ja tihtipeale tegid nad valiku pere eelarve kasuks, mitte enda ja oma kolleegide tervisest lähtuvalt,” lisas abilinapea, kelle sõnul on võimalik, et linn naaseb ka sügisel vajadusel sarnase hüvitise pakkumise juurde.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.