"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Iirimaa tunnistas sõja Ukrainaga genotsiidiks (0)
02. juuni 2022
Tallinlased süütamas küünlaid Ukrainas hukkunud laste mälestuseks. Foto: Albert Truuväärt

Iirimaa senat võttis vastu resolutsiooni, millega tunnistas Vene Föderatsiooni tegevuse genotsiidiks Ukraina rahva vastu, vahendab UNIAN.

Pärast kolm kuud kestnud Venemaa täiemahulist sõjalist sissetungi iseseisva Ukraina territooriumile, võttis Iirimaa senat vastu resolutsiooni, millega tunnistas Vene Föderatsiooni tegevust genotsiidiks Ukraina rahva vastu

„Vene Föderatsiooni ebaseaduslik sissetung Ukrainasse on genotsiidiakt. Iiri senat võttis vastu resolutsiooni Venemaa genotsiidi kohta Ukrainas,“ säutsus Twitteris Iiri parlamendi ülemkoja spiiker Mark Daly.

„Vene sõjaväe tegevus vastab ÜRO genotsiidi vältimise ja karistamise konventsiooniga kehtestatud genotsiidi kriteeriumidele,“ seisab resolutsioonis.

Resolutsioonis märgitakse, et Venemaa Föderatsiooni poliitiline juhtkond tuleb Ukrainas toimepandud kuritegude eest vastutusele võtta. Senat kutsus riike üle maailma üles säilitama ja suurendama Venemaa-vastaseid sanktsioone.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.