"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
esietendus Linnateatri suvelavastus räägib loo eesti inimestest ühes tavalises korteriühistus, kus inimeste vahele mahub nii armastust, konflikte, suhtekolmnurki kui palju muudki (0)
02. juuni 2022
Etenduse Kalarann 28 proov Foto Siim Vahur

Pärast kolmeaastast pausi toob Linnateater taas välja suvelavastuse, seekord Patarei Merekindluses. 4. juunil jõuab publiku ette Uku Uusbergi kirjutatud ja lavastatud „Kalaranna 28“.

Tegu on Linnateatri ühe suurima projektiga üle aastate: näitlejate käsutuses on 80 meetri laiune lava ja ühte etendust saab korraga kogeda peaaegu 800 inimest. Publikut on ootamas uus eesti algupärand, seniavastamata mängupaik ja mitmed põnevad üllatused. Samuti on suurejooneline lavastuse osatäitjate galerii: laval on 25 näitlejat Linnateatri trupist ja kolm külalisnäitlejat, taustal toimetab veel teisigi tegelasi. 

Uku Uusberg on näidendi kirjutanud spetsiaalselt Patarei Merekindlusele mõeldes. Lavastus räägib loo eesti inimestest ühes tavalises Eesti korteriühistus, mis aga avastab end ebatavalisest olukorrast, kuna nende maja takistab üht riikliku tähtsusega arendust. Korteriühistu on omamoodi väike ühiskonnamudel, kus toimuvad samasugused protsessid, ja ühistus toimetavate inimeste vahele mahub nii armastust, konflikte, suhtekolmnurki kui palju muudki. 

Mastaapse ja Patarei Merekindlusesse orgaaniliselt sobituva lavapildi on loonud kunstnik Kristjan Suits. Osades: Argo Aadli, Epp Eespäev, Jan Ehrenberg, Andero Ermel, Markus Helmut Ilves, Ene Järvis, Mikk Jürjens, Simo Andre Kadastu, Piret Kalda, Märt Keerutaja, Alo Kõrve, Hele Kõrve, Anu Lamp, Tõnn Lamp, Egon Nuter, Maris Nõlvak, Indrek Ojari, Kalju Orro, Märt Pius, Priit Pius, Elisabet Reinsalu, Kristiin Räägel, Indrek Sammul, Rain Simmul, Külli Teetamm, Mart Toome, Sandra Uusberg, Kaspar Velberg.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.