"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Ossinovski tellimusel mängitakse koolinoortele näidendit Ukraina sõjast (0)
02. juuni 2022

Tallinna Linnavolikogu esimehe Jevgeni Ossinovski palvel mängitakse uuel nädalal Tallinna vene õppekeelega koolide õpilastele kolm korda Ukraina sõjast rääkivat dokumentaallavastust „Х** войне. M*** sõda. Ukraina. Kirjad rindelt“.

Mõte pealinna gümnaasiuminoortele lisaetenduste tellimisest tekkis Ossinovskil pärast seda, kui ta oli ise sama lavastust vaatamas käinud. “See näidend toob jõuga koju selle kannatuse, mida inimesed Ukrainas läbi elavad. Ma arvan, et see on oluline kogemus kõigile, aga eriti venekeelsetele noortele,” ütles Ossinovski. “Just seepärast pakkusime seda võimalust esimeses järjekorras venekeelsetele gümnasistidele.”

Ossinovski sõnul on selge, et üks teatrietendus ei lahenda infoväljade eraldatuse probleemi. “Siiski saame koostöös õpetajatega astuda väikese sammu ühise ruumi loomiseks,” arvab ta.

Vaba Lava teatrijuhi Märt Meose sõnul on võimalus lavastust just Eesti vene õppekeelega koolide õpilastele mängida eriliselt oluline. „Seda kogemust on neile noortele praegu hädasti vaja,“ selgitas ta ning tunnustas Tallinna Linnavolikogu ja Jevgeni Ossinovskit kiire reageerimise eest võimaluse organiseerimisel. „Suur aitäh ja Slava Ukraini,“ ütles teatrijuht.

Etenduste eest tasub Tallinna Linnavolikogu oma eelarvest ning see on õpilastele tasuta. Kokku on etendustele tulemas üle 600 õpilase vähemalt 14 koolist.

Julia Augi loodud „Х** войне. M*** sõda. Ukraina. Kirjad rindelt“ on lavastus sõjast. Sellest, mis praegu toimub. Sellest, kuidas sõda algas. Sellest, mis saab inimestest, keda sõda lahutab. Mida nad näevad, mida nad tunnevad ja mida nad mõtlevad. See on dokumentaalne tõend kirjades, mida praegu Ukrainas ja Venemaal viibivad sõbrad üksteisele iga päev kirjutavad.

Etendusi mängitakse 30. mail ja 2. juunil Vaba Laval Tallinnas.

Link lavastusele: https://vabalava.ee/programm/h-voyne-m-soda-ukraina-kirjad-rindelt/

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.