"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Lasnamäe Linnaosa Valitsus tuletab meelde: veelinde ei tohi toita (0)
03. juuni 2022
Foto: Scanpix / foto on illustratiivne

Lasnamäe Linnaosa Valitsuse poole on pöördunud murelikud Lasnamäe elanikud, kes on märganud inimesi toitmas luiki, kes pesitsevad Pae pargis asuvas Pae järves.

„Pargis leidub viibijaid, kes soovivad lindude toitmisega neile head teha, paraku mõjub lisatoidu andmine sinikael-partidele, kühmnokk-luikedele ja teistele veelindudele hoopis halvasti. Et luiged hea tervise juures püsiksid, palume inimestel neid mitte toita,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko

Veelindude toitmine võib kaotada neilt loomuomase rännusoovi. Lisatoitmisega harjunud linnud jäävad Eestisse talvituma ja võivad pakase saabudes hukkuda, sest nad muutuvad nõrgaks ja kaotavad olulise osa oma instinktidest. Lisaks muutuvad nad selliselt kergeks saagiks kiskjatele.

Tihti toidetakse veelinde saiatoodetega, mis ei ole lindude looduslik toit ning mõjub kahjulikult ka nende seedimisele. Veelindude toitmine kahjustab tõsiselt nende tervist ja viib varem või hiljem lindude enneaegse surmani.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.