"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Ratas ei mõista Kallase otsust vabastada Keskerakonna ministrid (1)
03. juuni 2022
Foto Mats Õun

Keskerakonna esimehe Jüri Ratase sõnul jääb talle arusaamatuks peaminister Kaja Kallase otsus vabastada ametist Keskerakonna ministrid ja ta oletab, et Reformierakond soovib selle käiguga juhtida tähelepanu kõrvale Eesti ühiskonda kimbutavatest probleemidest.

Ratas kirjutas reedel sotsiaalvõrgustikus Facebook, et peaministri otsus vabastada ametist Keskerakonna ministrid jääb talle arusaamatuks. “Täiesti võimalik, et selle käiguga üritab Reformierakond juhtida tähelepanu kõrvale Eesti ühiskonda kimbutavatest probleemidest.”

“Kui Kaja Kallasele on vastumeelne tõsta peretoetusi, langetada kütuseaktsiisi ja pakkuda eestimaalastele leevendust ülikõrgele inflatsioonile, siis tuleks seda avalikult öelda või ise tagasi astuda,” kirjutas Ratas. “See olnuks aus ja riigimehelik samm, arvestades seejuures asjaolu, et peaminister on ise korduvalt tagasiastumisele viidanud.”

Keskerakond on kandnud valitsusvastutust alates 2016. aastast ja seisnud selle aja jooksul silmitsi mitme kriisiga, kirjutas Ratas ning tänas ministreid Jaak Aabi, Tanel Kiike, Erki Savisaart, Taavi Aasa, Tiit Terikut, Eva-Maria Liimetsa ja Kristian Jaanit. 

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Minu Arvamus
4. juuni 2022 18:20
Ratas ei mõista Kallase otsust vabastada Keskerakonna ministrid. Aga Karis ju vabastas Kallase ettepanekul ametist Keskerakonna ministrid. Kallas tegi vaid ettepaneku, aga Karis otsuse. Midagi on sassis kas mul või Ratasel. Kes siis otsustab? Kas peaminister või president?