"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
vaata otse kell 13.15 Erikomisjon võtab luubi alla riigimetsa raiemahud ja kiirtestide hanke (0)
06. juuni 2022

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon käsitleb tänasel avalikul istungil riigimetsa raiemahtusid ja neis tehtud muudatusi, samuti arutab komisjon Haridus- ja Teadusministeeriumi kiirtestide hanget.

Erikomisjoni esimehe Urmas Reinsalu sõnul soovib komisjon selgitusi keskkonnaministri mai lõpus tehtud otsuse kohta suurendada selleks aastaks plaanitud uuendusraiete pindala. „Kui varem oli riigimetsa raiepindala aastateks 2022–2026 13 protsenti vähendatud, siis kahe nädala eest otsustati sellest loobuda. See otsus on tekitanud mitmeid küsimusi, millele ootame vastuseid,“ ütles ta.

Arutelule on kutsutud Keskkonnaministeeriumi metsanduse osakonna juhataja Meelis Seedre, Riigimetsa Majandamise Keskuse juhatuse esimees Aigar Kallas ja Riigikontrolli esindajad.

Istungi teises osas käsitleb erikomisjon Haridus- ja Teadusministeeriumi kiirtestide hankega seoses tekkinud küsimusi. Sellele arutelule on kutsutud haridus- ja teadusminister Liina Kersna, Rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna juhataja Kristel Mesilane ja juhataja asetäitja Estella Põllu ning Riigikontrolli esindajad.

Erikomisjoni avalik istung algab kell 13.15 ja seda saab jälgida veebiülekandes.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.