"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
LAGLE PAREK: Jõlkuvat seltskonda kohtab linnapildis vähem (0)
06. juuni 2022
Foto: Scanpix

“Rünnet või löömist pealt nägema juhtudes tuleb ikka esmalt politsei numbril helistada ja olukorrast võimalikult selge pilt anda. Kaklusele vahele astuda pole enamasti eriti mõttekas. Muidu võib ise peksa saada!” ütles ühiskonnategelane ja poliitik Lagle Parek. Hiljuti tõukas üks naine perroonilt alla väikese lapse ema ning lõi inimesi rongis. Küsisime, kas elanikud julgevad minna appi, kui näevad, et kellelegi tehakse tänaval liiga.

“Ma väga palju linna eri kantides küll ringi ei liigu, kuid üldjoontes on turvalisus Tallinna tänavail minu meelest küll paremuse poole läinud. Ohutus on kindlasti kasvanud. Aastakümnete taguse ajaga ei anna võrreldagi, olukord on nagu öö ja päev!” kiitis Parek.

“Näiteks pole enam nii palju pimedaid kangialuseid, hoovid on enamasti korralikult suletud. Nõukogude ajal oli juba tänavavalgustust vähem ja pimedaid kahtlasevõitu tänavanurki rohkem. Jõlkuvat seltskonda on teedel ja tänavail praegu kindlasti vähem. Purjus inimesegi kohtab tänavapildis üsna harva. Et siiski keegi tõbras kuskil mingi hullu teo korda saadab, ei saa paraku välistada. Õnneks ma ise otseselt selliseid vägivaldseid olukordi nägema pole juhtunud.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.