"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Pirita sõlmis lepingu kloostrivaremete katustamise uuringuteks (0)
06. juuni 2022
Pirita kloostri varemed. Foto: Pirita LOV

„Pirita klooster võib lõpuks katuse saada, kuid nagu on soovitanud muinsuskaitseamet, tuleb enne uurida, kuidas müürid katuse välja kannataksid. Lepingu eesmärk on teha kindlaks varemete seisukord ning leida lahendused, mis tagavad alalise katuse rajamise kloostrivaremetele ja sellele avanevate vaadete säilimise,” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Linnaosavanem lisas, et selleks tuleb koostada ehitise tarandite uuring, mis annaks ülevaate, kas ja kui palju on võimalik olemasolevaid paekivimüüre alalise katuse projekteerimisel kasutada. Samuti tehakse uuringute käigus võrdlev analüüs maailma näidete põhjal, mis võiks olla alus alalise katuselahenduse välja töötamiseks. „Üks võimalikest variantidest võiks olla volditav katus,” märkis Liinat.

Lepingu eesmärk on selgitada välja lahendused, mis tagavad alalise katuse rajamise Pirita kloostri varemetele. Linnaosavanema sõnul lubaks katus linnale kuuluvat kloostrit paremini kasutada eri üritusteks. Püsikatus säästaks ka maksumaksja raha, sest Tallinn on kulutanud umbes pool miljonit eurot Birgitta festivalide ajal katuse pealepanekuks ja mahavõtmiseks.

Uuringuid teeb Pirita linnaosa valitsuse tellimusel Eks Invest OÜ. Lepinguline maksumus on 20 000 eurot (lisandub käibemaks), tööde tähtaeg 1.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.