"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Turism taastub – leiduks vaid töökäsi (0)
06. juuni 2022
Foto: Albert Truuväärt / foto on illustratiivne

Nagu vahendas ERR, on ühelt poolt tore, et turism on saavutanud pandeemia-eelse taseme. Teisalt on Euroopa lennujaamasid kasutanud reisijad saanud tunda ülerahvastuse ebamugavusi, et mitte öelda kaost. Pandeemia ajal toimunud koondamiste tõttu valitseb mitte ainult Euroopas, vaid lennujaamades üle maailma kohutav tööjõupuudus. Reisijatele tähendab see mitmetunniseid ootejärjekordi.

Kuulsaks on saanud Ryanairi tegevjuhi Michael O’Leary üleskutse, et Iirimaal tulgu näiteks sõjavägi appi Dublini lennujaama turvatöid tegema. Tallinna lennujaamas on olukord n-ö kontrolli all, ehkki töötajaid otsitakse ka sinna juurde. Üleskutset julgestustööks ajateenijaid kaasata pole õnneks veel kõlanud, ehkki tungiv soovitus reisijatele on vähemalt tund-paar lisa-varuaega leida. Pandeemia ajal koondatud on ammu teise töö peal, uusi on aga vaja enne tööle saatmist välja õpetada.

Pandeemia kaotas üldiselt vahepeal umbes pooled Tallinna lennujaama reisijatest. Möödunud aasta mais teenindas lennujaam terve kuuga 54 000 reisijat, tänavu koguni 271 000. Aprillis oli see number ligi 217 000. Maailma eri meediaväljaannetes on viidatud, et samal põhjusel ehk koondatud töötajad ei suuda ka lennukompaniid järsku ülespoole hüpanud nõudlust reiside järele kuigi kiiresti katta. See omakorda tähendab piletite kallinemist.

Lisandub muidugi sõja mõju ehk kõikide lennundusega seotud materjalide üleüldine hinnatõus. Äsja teatas Tallinna ja Kärdla vahel lende korraldav Transaviabaltika, et ei müü enam pärast 15. juunit toimuvatele lendudele pileteid ning teavitab reisijaid lendude ärajäämisest. Põhjusena on nimetatud kõrget kütusehinda.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.