"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Ajaloolane Jaak Juske viib ajarännakule Vene turult Heinaturule (0)
07. juuni 2022
Jaak Juske Foto Ilja Matusihis

Ajaloolane Jaak Juske peab teisipäeval Arhitektuurimuuseumis eksponeeritava fotonäituse „Linnapilt. Tallinna, Tartu ja Pärnu peatänavad“ laiendusena loengu Tallinna kesklinnast ajaloolase pilgu läbi.

Juske teeb ajarännaku Vene turult Heinaturule, rääkides vanade fotode abil Tallinna südalinna muutumistest ajas ning piilub ka tulevikku, mida ei saabunud.

Juske on ajaloohuviline poliitik, publitsist, riigikogu liige ning ajalooõpetaja. Ta on kirjutanud Tallinna, Tartu, Narva, Pärnu ja Eesti ajaloost ning teinud rohkelt ajaloomatku, koostanud näituseid ja esinenud raadio- ja telesaadetes.

Jaak Juske loeng on üks osa Eesti Arhitektuurimuuseumi Elav Ruumi loengusarjast, kus astuvad üles nii arhitektid, ajaloolased, muinsuskaitsjad kui ka teised ruumispetsialistid. Muuseum soovib populaarses vormis tutvustada arhitektuuriajalugu, tegevarhitektide loomingut ning käsitleda publiku osalusel meie elukeskkonnas toimuvaid muutusi.

Loengusari on mõtteline täiendus arhitektuurimuuseumi püsinäitusele „Elav Ruum: sajand Eesti arhitektuuri“, mis tutvustab siinse professionaalse arhitektuuri- ja ruumikultuuri arengut läbi 20. ja 21. sajandi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.