"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
vaata fotosid Aavo Kokk: soovime Patarei Merekindluse renoveerida 2025. aastaks (0)
08. juuni 2022

Patarei Merekindluse arendaja US Real Estate kuulutab välja hoonetekompleksi ehitushanke ning plaanib renoveerimistöödega alustada veel sel aastal.

Vaata galeriid (11)

„Meie meeskond tegutseb selle nimel, et Patarei Merekindlus valmiks varem kui algselt planeeritud. Oleme seadnud omale eesmärgi ainulaadne ajalooline kompleks ja Vesilennuki 2 uusehitised valmis saada juba kolme aasta pärast ehk 2025. aasta suvel,“ ütles US Real Estate tegevjuht Aavo Kokk.

Igapäevaselt töötab kompleksi ehituse ettevalmistamisega ligi 75 inimest – arhitektid, sisearhitektid, projekteerijad, valgusdisainerid, maastikuarhitektid, tellija meeskond ja insenerid.

„Oleme alustanud ehitusmeeskonnaga ehituspartneri valimisega, kellega tehtud eeltöö võidukalt finišisse viia. Müügi- ja turundusmeeskonnaga oleme aga Merekindluse loo ja kontseptsiooni kirja saanud. Teame, millist keskkonda ja lisaväärtust hakkab Merekindlus rentnikele aastal 2025 pakkuma ja saame hakata lepinguid sõlmima. Need, kes on Merekindluses pinna üürimisest huvitatud, peaksid endast varakult märku andma,“ lisas Kokk.

Patarei Merekindlusest saab üks ainulaadsemaid komplekse Eestis, kus stiilipuhas 19. sajandi kindlus kohtub moodsa arhitektuuriga. Paik, mis seob kokku äri ja vaba aja, töö- ja seltsielu. Hoone saab olema ainulaadne segu ajaloolisest ja kaasaegsest arhitektuurist.

Kompleksis on kokku 32 200 m2 üüripinda, kuhu tulevad kontorid, restoranid, kohvikud, sündmuskeskus, toidupood, pagaritöökoda, lillepood, lemmikloomakauplus, pruulikoda, noorte huvikeskus, kunstigalerii ja muuseum. Merepoolsele küljele tuleb 310-meetrine promenaad, kuhu kavandatakse erinevaid vaba aja veetmise võimalusi ning välikohvikuid.

Patarei Merekindlus taotleb Eesti esimese muinsuskaitsealuse hoonena rahvusvahelist LEED sertifikaati, mille projekteerimisel, ehitamisel ja hooldamisel järgitakse keskkonnasäästu ja säästva arengu põhimõtteid.

Patarei Merekindlus on ka sel suvel külastajatele avatud, kus toidutänava õdusates söögi- ja joogikohtades saab nautida häid maitseid, saada osa erinevast sündmustest ja külastada Rahvusvahelist Kommunismiohvrite Mälestusmuuseumi.

Esmakordselt on publikule avatud ka Lüneti hoov, kus Linnateater etendab suvelavastust „Kalaranna 28“, https://linnateater.ee/lavastused/suvelavastus/.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.