"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Katariina kirikus esietendub „Stalker” (0)
08. juuni 2022
Katariina kirik Foto Albert Truuväärt

Tallinna Katariina kirikus esietendub 8. juunil Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli 30. lennu lavastajatudengi Kalju-Karl Kivi diplomilavastus „Stalker”.

Stalker, kirjanik ja professor rändavad Tsooni nii geograafilises kui ka isiklikus mõistes. See on rännak, teekond hinge, et avada endas vaimne mõõde ja võtta vastu risk, et luua võimalus ime sünniks, armastuseks. Tsoon on test, mis on täis lõkse ja muutub kohe, kui sinna valemisse sekkub inimene.

„Tarkovski maailma kihilisus on hämmastav. Mind kütkestab eelkõige seal peidus olev lugu otsingust, usust, armastusest ja nende sümbioosist. See on maailm, kus inimene on kaotamas sidet usuga,” sõnas lavastaja Kalju-Karl Kivi. 

„Olen kindel, et Kalju-Karl Kivile ja tema juhtimisel tegutsevale loomeüksusele on retk vendade Strugatskite ja Tarkovski avatud Tsooni vaimselt avastusrikas. Ja et see on seda ka neile, kes saalis publiku seas selle rännaku kaasa teevad,” lisas lavastaja juhendaja Lembit Peterson.

Osades: Kristjan Üksküla, Maria Peterson, Ott Aardam, Leino Rei, Merlin Kivi, Tarmo Song, Maara Lambot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.