"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Tallinna liikuvuskava eelnõu ootab ettepanekuid (0)
08. juuni 2022
Foto Ilja Matusihis

Alates kolmapäevast on Tallinna veebilehel avalikustatud pealinna liikuvuskava eelnõu, millele saab esitada ettepanekuid ja tagasisidet kuni 22. juunini. 

Tallinna liikuvuskava seab pikaajalised sihid, kuidas peaks olema korraldatud linna tasakaalus ja säästlik liikuvus, mis töötaks käsikäes kvaliteetse, kasutatava ja inimmõõtmelise linnaruumiga. 

Olulisteks arengusuundadeks seab liikuvuskava muu hulgas liikumisviiside tasakaalustamise tänavate ja teede kujundamise kaudu üheksa tänavatüübi printsiibil, ühistranspordi uue liinivõrgu ja ühistranspordi sõlmjaamade ning ümberistumispeatuste planeerimise, parkimismahtude sidumise aktiivsete liikumisviiside kättesaadavusega. Samuti on oluline siht kujundada jalgrattaga liikumine mugavaks, ohutuks ja kiireks, mis on kavas saavutada osalt rattateede põhivõrgu ja tervisevõrgu välja ehitamisega. 

Lisaks annab liikumiskava suuniseid linna planeerimistegevusteks ja sõnastab investeeringute prioriseerimise põhimõtted. Liikuvuskava on tihedalt seotud Tallinna kliimakava, Eesti riikliku transpordi ja liikuvuse arengukava ning Harju maakonna arengustrateegiaga. Liikuvuskava täpsustab seda, kuidas Tallinn 2035 strateegilised eesmärgid liikuvuse valdkonnas ellu viiakse. Nii liikuvuskava kui Tallinn 2035 eesmärkide täitmine sõltub kõigi asjaosaliste – ka üksikute linlaste – valikutest, nii et liikuvuskavas sõlmitavad kokkulepped on laiapõhjalise koostöö aluseks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.