"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
fotod ja video Pühapäeval toimub Sõltumatu Tantsu Lava õuel 12-tunnine meelelahutuslik ja heategevuslik Tantsumaraton (0)
09. juuni 2022
Foto: Kalev Lilleorg

Sõltumatu Tantsu Lava ja Eesti Liikumispuudega Inimeste Liit kutsuvad 12. juunil tantsima võrdsete liikumisvõimaluste eest. Traditsiooniliselt aasta lõpus toimuv Tantsumaraton lükkus tänavu talvest suvesse ning toimub Sõltumatu Tantsu Laval Telliskivi loomelinnakus 12. juunil kokku juba neljandat korda, seekord vabas õhus Kairi Mändla kujundatud spetsiaalsel välilaval, mis võimaldab erinevaid tasapindu ka piiratud liikumisvõimalustega tantsijatele.

Fotod 2019. aastast (autor Kalev Lilleorg)

Vaata galeriid (111)

Heategevusliku ja meelelahutusliku 12-tunnise maratoni eesmärgiks on pühitseda liikumiskultuuri, suurendada liikumis- ja tantsualast teadlikkust ning rõhutada, et igasuguse füüsilise vormiga ja ettevalmistusega inimesed on tantsupõrandal võrdsed ja kaasatud. Osalemistulud annetatakse rasket lihasatroofiat põdeva 20-aastase Hendra Raua ravi toetuseks. Tantsumaratonil saab osaleda nii võistlejana kui publikuna kaasa tantsides, võistlejaid toetades ja pealtvaatajana kaasa elades ning annetades. Rahalise peaauhinna maratoni võistlejale paneb välja Telliskivi Loomelinnak.

Muusikat mängivad tunnustatud Eesti DJ-d ja muusikud Maarja NuutHeidy Purga (Must Mesi), Yohan (Tjuun In), Solecline (Smoke Break), Micaela Saraceno (HALL), Kaisa KattaiIngmar JõelaMaris Pihlap (TIKS), Sasha MirsonSugar Rody (Dark Disko) ja Tarrvi Laamann (Bashment). Päeva juhivad Kristel Aaslaid ja Tuuli Rand.

Maratoni 12 tundi jaotatakse eri tantsustiilide vahel, kus osalejatele antakse igal tunnil erinevaid loomingulisi ülesandeid. Meeleolu loovad ka soovi korral kasutatavad kostüümid ning aksessuaarid. Võistlejaid ergutavad kohtunikena koreograafid Ingmar JõelaMadli TellerKaisa KattaiMarek Vetik ja Raho Aadla, kes hindavad osalejate loomingulisust ja tantsimise mitmekesisust. ERR-i kultuuriportaal teeb osa päevast veebiülekande.

Tantsuline vastupidavustest kestab kella üheteistkümnest päeval üheteistkümneni hilisõhtul, igal tunnil keerutab plaate erinev DJ. 12 tundi vastupidanute seast selgub viimasel tunnil maratoni üldvõitja, kes saab auhinnaks Telliskivi Loomelinnakupoolt välja pandud rahalise peapreemia. Võitjaks saab osaleja, kes on algusest peale järjest tantsinud, näidanud välja aktiivsust ning lõpetab tantsupõrandal kõige viimasena.

Tantsumaraton toimub osana Telliskivi Loomelinnaku kunstifestivalist “Ma ei saa midagi aru”.

Sündmus Facebookis: https://www.facebook.com/events/566282451676175

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.