"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
vaata videot Ukraina ajakirjanik häbistas Lavrovi, esitades Vene välisministrile viljavarguse süüdistus (0)
09. juuni 2022
Vene välisminister Sergei Lavrov Foto Scanpix

Ukraina ajakirjanik astus eile vastamisi Venemaa välisministriga, süüdistades Moskvat viljavarguses. “Mis kaupa te peale teravilja veel Ukrainast varastasite ja kellele müüsite?” küsis ajakirjanik Muslim Umerov.

Lavrov ja Çavuşoğlu rääkisid Türgis pressikonverentsil Ukraina teravilja ekspordikoridori plaanidest, vahendab The Guardian. Pressikonverents oli lõppemas, ilma et Umerov saanuks oma küsimuse esitada. Nii tõusis ta püsti ja pöördus otse Vene välisministri poole.

“Ma olen Ukraina avalik-õiguslikust televisioonist, ma tahan kindlasti küsimuse esitada,” ütles Umerov. “Mis kaupa te peale teravilja veel Ukrainast varastasite ja kellele müüsite?”

Lavrov vastas Umerovi küsimusele naeratades. “Teie, ukrainlased, olete alati mures, mida saate varastada ja arvate, et kõigil on selline mõtteviis,” vastas ta. “Meie eesmärgid on selged, tahame päästa inimesi neonatsliku režiimi survest. Me ei takista vilja. Et see sadamatest lahkuks, peab Zelenskõi selleks vaid käsu andma.”

Ukraina televisiooni jaoks Istanbulis töötav Umerov selgitas, et oli pressikonverentsi ajal kätt tõstnud, kuid mõistis, et korraldajad ei luba tal küsimust esitada ilma valjult vahele segamata, vahendas Briti ajaleht The Guardian Agence France-Presse’i täpsustavat kommentaari.

“Võtsin riski pressikonverents katkestada, sest kogu Ukraina ootab küsimusele vastust,” lisas Umerov.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.