"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
video Põhja-Tallinnas algas võitlus võõrnälkjatega (0)
10. juuni 2022

Aiapidajate hirm- Hispaania teetigu ei ole ka sel suvel kuhugi kadunud. Põhja-Tallinnas on juba alustatud nende kahjurite vastu võitlust. Ja kõiki linnaosa elanikke kutsutakse kaasa aitama võõrnälkjate leviku piiramisele.

Põhja-Tallinn alustas võõrtigude vastast kampaaniat. Nii mustpeanälkjas kui hispaania teetigu on Eestisse sisserännanud kahjurid. Seepärast pole neil siin ka eriti vaenlasi. Kopli elanikud üldiselt teavad lusitaania teeteost ja mustpeanäljkast. Nende vastu aitab vaid üks rohi – teod kokku koguda ja ära saata.

“Möödunud aastal ma leidsin arvatavasti viis tükki – meil oli vähe. Me katame aia lubjaga ja võib olla seepärast nad meil eriti ei rooma ka. Aga naabritel teisel pool teed on rohkem, sest seal on neid väga palju mäe peal, eriti pärast vihma pole isegi läbi minna võimalik – neid on väga palju,” ütles Svetlana.

Juba paari nädala jooksul on selgunud, et õllelõks lusitaanlastele ja mustpeanälkjatele töötab. Põhja-Tallinnas on kolme kohta pandud õllelõksud ja sinna on kogunenud märkimisväärselt nälkjaid.

“Küll aga Pardiloigu on praegu paik, kus on väga palju teetigusid ja need püünised töötavad. Kui me algselt ei teadnud veel, millist õllesorti kasutada ja proovisime magusama õllega neid meelitada, siis täna tuleb tõdeda, et see töötab,” sõnas Põhja-Tallinna linnaosa vanem Manuaela Pihlap.

Hispaania teeteol pole kahjuks looduses eriti palju vaenlasi. Ainult siilid söövad neid. Seepärast aitab vaid nende füüsiline eemaldamine.

“Sööb kõik roheluse ära, mis tema teele jääb. Selles suhtes on tema vägagi ablas,” rääkis loomaekspert Lauri Klein. “Ta paljuneb väga kiiresti ja temast on väga raske lahti saada. Ainuke võimalus on teda lihtsalt hävitada, teda kokku korjata ja lihtsalt kas näiteks ära põletada. Sarnaseid vaenlaseid leiab ka meil. Üks selline loom, kes teda sööb, on siil. Kui aias on siilid, siis oleks vaja neid seal kindlasti hoida.”

Kogumiskonteinerid asuvad Põhja-Tallinnas Heina tänav 36a kõrval, Neeme ja Maleva nurgal ning Kopli ja Kaevuri nurgal. Konteinerid on mõeldud vaid lusitaania teetigude ja mustpeanälkjate jaoks ning seetõttu palub linnaosavalitsus sinna muud prügi mitte visata.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.