"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Tuntud ja auhinnatud dokumentaal parvlaev Estoniast saab järje (0)
10. juuni 2022
Parvlaev Estonia. Foto: Scanpix

Dokumentaalsari „Estonia – leid, mis muudab kõike“, mis esilinastus 2020. aasta septembris ning pälvis rahvusvahelise tähelepanu, saab kaheosalise järje, mis keskendub vraki uutele uuringutele ja püüab saada selgust, mis juhtus tol ööl peaaegu 30 aastat tagasi, vahendab BNS.

Dokumentaali saab Eestis näha alates 21. juunist discovery+ kanalil Go3-s.

Vastuoluline dokumentaal „Estonia – leid, mis muudab kõike“ jõudis vaatajateni 2020. aasta septembris ning pälvis palju tähelepanu kui laevale sukeldunud meeskond leidis vrakist senitundmatu augu. 

„„Estonia 2 – leid, mis muutis ajalugu“ kahes episoodis heidame pilgu rahva seas puhkenud diskussioonile, Läänemere-riikide valitsuste vastustele pärast sarja esimeses hooajas näidatud uusi avastusi. Lisaks külastame uuesti esimesest hooajast tuttavaid kõneisikuid, kohtume uute allikatega ja jälgime laeva vrakki puudutavaid uuringuid. Meie eesmärk oli koguda uusi teadmisi vraki kohta ja tuua 1994. aasta 28.septembri öö segaste sündmuste keerisesse pisutki selgust,“ sõnab ajakirjanik ja filmi autor, produktsioonifirma Monster juht Henrik Evertsson. 

Dokumentaal „Estonia – leid, mis muudab kõike“ jõudis kanalil discovery+ vaatajateni 2020. aasta septembris ning kui laevale sukeldunud meeskond leidis vrakist senitundmatu augu, murdis uudis kohe rahvusvahelise meedia esiuudistesse. Nüüd saab kuulus ja auhinnatus dokumentaal kaheosalise järje. 

„Discovery+ dokumentaal parvlaev Estoniast avaldas märkimisväärset mõju, viies uute juurdlusteni ja Rootsi kehtestatud seaduse läbivaatamiseni, millega kehtestati Estonia hukkumispaigas hauarahu,“ ütles Jessica Linnman, Warner Bros. Discovery kommunikatsioonijuht Põhjamaades. Dokumentaali tulemusena on Rootsi õnnetuste uurimise amet alustanud uusi sukeldumisi vrakile, mõistmaks paremini parvlaev Estonia uppumise põhjuseid.

Dokumentaali „Estonia – leid, mis muudab kõike“ saab vaadata voogedastusplatvormil discovery+. Dokumentaal pälvis Rootsi ajakirjandusauhinna ja Norra telegalal Gullruten lisandus sellele veel teinegi auhind.

Dokumentaali kaheosalist järge saab vaadata alates 21. juunist kanalil Discovery+ Go3-s.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.