"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
FOTOD Isamaa alustas koalitsioonikõnelusi Reformierakonna ja SDE-ga (1)
11. juuni 2022
Mats Õun

Isamaa volikogu otsustas laupäeval alustada koalitsioonikõnelusi Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga (SDE).

Vaata galeriid (43)

Isamaa esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul on Isamaa prioriteediks eelseisvatel kõnelustel saavutada koalitsioonilepe, mis pakuks lahendusi Eesti ühiskonda kõige valusamalt tabanud probleemidele. „Me teame, et järgmiste valimisteni on jäänud vähem kui üheksa kuud, kuid koalitsioonikõneluste käigus tuleb saavutada kokkulepe eestikeelset haridust, laste- ja peretoetusi, hüppelist inflatsiooni, julgeolekut ja energeetikat puudutavatele küsimuste osas. Isamaa on nendes küsimustes nõudlik, kuid olen optimistlik, et suudame leida vajaliku ühisosa,“ rääkis Seeder.

Ta rõhutas, et mitu kuud väldanud valitsuskriis ning tekkinud ummikseis parlamendis seoses perehüvitiste seadusega vajab lahendamist. „Viimaste aastate kriisidega on kaasas käinud ka juhtimiskriis, mis on muutnud Eesti riigi juhtimise keerulisemaks ja ebastabiilsemaks. Valitsus peab suutma teha koostööd riigikoguga ning riigikogus esindatud erakonnad peavad samuti olema avatud koostööks,“ ütles ta.

Isamaa koalitsiooniläbirääkimiste delegatsiooni kuuluvad erakonna esimees Helir-Valdor Seeder, aseesimehed Urmas Reinsalu, Tõnis Lukas, Riina Solman, peasekretär Priit Sibul ja volikogu esimees Mart Maastik.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

vaatleja
11. juuni 2022 14:26
https://objektiiv.ee/sotsid-ja-isamaa-kaotavad-toetust/