"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Tallinna uudised 10.06 Tallinnas algas üüritoetuste taotluste vastuvõtt ajutise kaitse saanud Ukraina põgenikelt (0)
11. juuni 2022
Pealinn

10.06.2022 – Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuritudengite tööde näituse Krulli kvartalis

Nädalavahetusel on Krulli kvartalis avatud Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuritudengite pop-up näitus, mis uurib kaasaegse moodularhitektuuri võimalusi ajaloolises linnaruumis. Nimelt on Volta tänaval ühel pool ajaloolised Tallinna tüüpi majad, teisel pool aga arendatav ajalooline Krulli tehasekompleks, kuhu äärde plaanitakse rajada 5 korterelamut. Eka tudengite ülesandeks jäi välja mõelda volta tänava äärne hoonestus, mis sobituks vanade majadega. Ette oli antud see, et majad peavad olema moodulist ja ehitusmaterjal jätkusuutlik.

10.06.2022 – Tallinnas valmib luulerada

Kolmekümnes kohas Tallinnas võib tänaval jalutades silmitsi seista luuleridadega, mis kõik kuuluvad mõnele tuntud Eesti autorile. Tegu on Tallinna luulerajaga, mis läbib kõiki Tallinna linnaosasid.  

10.06.2022 – TALLINNAS SAAVAD UKRAINA SÕJAPÕGENKUD ÜÜRITOETUST

Tallinnas algas üüritoetuste taotluste vastuvõtt ajutise kaitse saanud Ukraina põgenikelt. Lähtudes välismaalasele rahvusvahelise kaitse andmise seadusest kompenseeritakse eluruumi ühekordselt sõlmitava üürilepingu sõlmimise kulu kuni kuue toimetulekupiiri määra ulatuses ühe perekonna kohta. Toimetuleku piir on 200 eurot, mis tähendab, et eluruumi üürihüvitise maksimaalne suurus võib olla kuni 1200 eurot. Hüvitise täpne suurus sõltub tehtud kulutuste suurusest. Tallinnas saab üüritoetuse taotluse mugavalt esitada iseteeninduskeskkonnas taotlen.tallinn.ee. Taotlust saab vajadusel esitada ka Tallinna põgenikekeskuses Niine tänav 2. Tööpäevadel saab üüritoetuste kohta küsida nõu ka telefonilt 600 0677, kõnesid võetakse vastu esmaspäevast reedeni kell 9–17. 

10.06.2022 – T1 MALL uus kontseptsioon

Ligi pool aastat uue omaniku käes olnud T1 on alustanud muutumist. Täna esitleti ka keskuse uut kontseptsiooni, mis loob hubasema tunde rohelise värvi ja õhuliste elementide kasutamisega. 

10.06.2022 – Tallinna Kunstihoones on 12 tundi kestev publiku osalusega etendus

Kutsume teid Tallinna kunstihoonesse, kus täna tehti viimaseid proove tuntud koreograafide uuslavastusega. Publik näeb seda etendust homme alatest kekspäevast kuni keskööni.  

10.06.2022 – Jalgrattaid varastatakse suvehooajal rohkem

Suvi on jalgratasete varguste tipphooaeg. Politsei hinnangul on inimesed paraku oma ratastega küllaltki hooletud. Kuidas kaitsta oma vara ja millist lukustust rataste jaoks kasutada, sellele küsimusele käisin täna vastust otsimas. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.