"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Aino Pervik: Olen pikka aega raamatuid kirjutanud, teenetemärk on väga suur tunnustus (0)
16. juuni 2022
Foto Aleksandr Guzhov

“Ma tunnen end väga hästi, kui kirjutada saan,” ütles kirjanik Aino Pervik. “Minu raamatud on mulle kõik ühtemoodi armsad, aga väga südamelähedane on “Miniatuurid mälupõhjast”, seal meenutan aega, kui elasin koos ema ja isaga, see oli väga ilus aeg. Ja ka “Kunksmoor” elab endiselt minu südames ja peas.”

Vaata galeriid (17)

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart andis linnavalitsuse pressikonverentsil üle Tallinna teenetemärgi Aino Pervikule, Ilja Nartovile, Tatjana Poźoginale ja Ilja Lapidusele. Ühtlasi tunnustati tallinlasest sportlast Marja-Liisa Landari ja tema treenerit Sergei Matvijenkot saavutuste eest kurtide olümpiamängudel.

Aino Pervik on teenetemärgi eest tänulik. “See on väga suur lugupidamine linna poolt,” sõnas ta. “Olen pikalt raamatuid kirjutanud ja neid on päris palju aastatega saanud. Nii lastele kui ka täiskasvanutele on minu raamatud meeldinud.”

Pervik on tallinlane alates 1956. aastast. “Varases lapseeas elasin neli aastat Tallinnas,” meenutas ta. “Vahepeal elasin Järve kandis, käisin Tartu ülikoolis ja pärast seda asusin Tallinnasse tööle. Olen väga oma kodulinnaga rahul ja armastan seda paika väga.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.