"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
video Algavad Priisle tee ja Ussimäe tee ristmiku rekonstrueerimistööd (0)
16. juuni 2022

Täna, 16. juunil algavad Lasnamäe linnaosas Priisle tee ja Ussimäe tee ristmiku rekonstrueerimistööd, mille tulemusel paranevad liiklustingimused nii autojuhtidele kui ka kergliiklejatele. Ehitustööde perioodil on muudatusi liikluskorralduses.   

„Narva mnt ja Kärberi tn vaheline lõik vajas pikalt rekonstrueerimist ning nüüd oleme selleni jõudnud. Peab mainima, et kogu lõiku korraga me ei tee ning tööd toimuvad mitmes etapis. Rekonstrueerimistööde käigus uuendatakse Ussimäe teed 380 meetri ulatuses alates Narva maantee ristmikust ning 130 m ulatuses Priisle teed Ussimäe tee ristmiku ümbruses. Ussimäe tee ja Priisle tee ristmik ehitatakse ümber fooriristmikuks,“ selgitas Tallinna abilinnapea Vladimir Svet ning lisas, et jalakäijate ja ratturite teekond saab edaspidi olema märksa ohutum.

„Priisle tee mõlemasse äärde rajatakse 2,5–3,5 meeri laiused kõnniteed. Alates Narva maantee ristmikust rajatakse Ussimäe tee äärde nelja meetri laiune kergliiklustee, mille äärde tuleb ka pinkide ja prügikastiga varustatud puhkamistasku. Nägemispuudega liiklejate tarvis paigaldatakse ülekäiguradade ette tekstuurplaatidest katendi ribad.“

„Ristmik muutub rekonstrueerimise käigus mugavamaks ja turvalisemaks. Muuhulgas on heameel kõnniteede üle, mida ristmikul praegu ei olegi ja mis lisavad kindlasti piirkonnale atraktiivsust. Vabandame ajutiste ebamugavuste pärast tee remonditööde ajal ning palume jälgida ajutisi liiklusmärke,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Uuenev teelõik saab ka LED-tehnoloogial põhineva tänavavalgustuse ning ülekäiguradade erivalgustuse. Samuti uuendatakse ja kaitstakse olemasolevaid ning rajatakse uusi tehnovõrke. Haljastustööde käigus istutatakse 18 pooppuud ja 41 pihlenelat.

Seoses ehitustöödega Ussimäe teel Tallinnas suletakse liiklusele Narva maantee ja Priisle tee vaheline lõik. Alates 16. juuni tööpäeva algusest kuni 31. juuli tööpäeva lõpuni muudetakse ka bussiliinide nr 30 ja 49 liikumisteid (vt lisa).

Priisle tee linna suunduval sõidusuunal asuv Reidumäe bussipeatus paigutatakse peale remonti uude asukohta.

Rekonstrueerimistööde tellija on Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet. Projekti-dokumentatsiooni koostas OÜ Keskkonnaprojekt, ehitustöid teostavad KV Infra OÜ ja TAVT OÜ. Ehitustööde lepinguline maksumus on 1,1 miljonit eurot. Tööde lepinguline tähtaeg on november 2022.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.