"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Lasnamäe Uuskasutuskeskusest saavad sõjapõgenikud esmast riideabi kuni 22. juunini (0)
16. juuni 2022
Lasnamäe Uuskasutuskeskus (Punane tn 50). Foto: Albert Truuväärt / foto on illustratiivne

Uuskasutuskeskusest (Punane 50) saavad Ukraina sõjapõgenikud ühiskaardi valideerimissüsteemiga esmast riideabi veel kuni 22. juunini. 

Ühtlasi võtab edaspidi Punase tänava Uuskasutuskeskus annetusi vastu tavapärastel alustel, ilma asju sõjapõgenike jaoks eraldi kogumata. Lasnamäel Toidupanga vahetus läheduses asuv Uuskasutuskeskus lõpetab riideabi jagamise ainult sõjapõgenikele 22. juunil ning avab oma uksed taas kõigile elanikele 1. juulil. Täpsem info, kuhu saavad linlased annetusi viia sõjapõgenike abistamiseks, selgub lähipäevil.

Ühiskaardi ja isikut tõendava dokumendi esitamisel on võimalik Uuskasutuskeskust külastada kolmel korral ning võtta korraga kuni 3 eset iga riidekategooria kohta (aluspesu, sokid-sukad, üleriided, kampsunid, kleidid, püksid, särgid, aksessuaarid, jalanõud jm). Lisaks võib tasuta saada ühe komplekti mänguasju ja ühe komplekti koolitarbeid iga lapse kohta. Riiete ja teiste esemete jaotus ning kohapeal võetavatele esemetele seatud kogused on tinglikud ja nii üritatakse kaupluses läheneda abi jaotamisele võimalikult paindlikult. Juhul kui Ukraina sõjapõgenikul ei ole ühiskaarti ja ta vajab esmavajaliku riideabi, siis tuleb tal pöörduda põgenikekeskusesse Tallinnas (Niine 2). Tallinna põgenikekeskuses registreerunud Ukraina sõjapõgenikele väljastatakse ühiskaart ehk roheline kaart.

Tallinna linna ja Uuskasutuskeskuse koostöös käivitus 22. märtsist Ukraina sõjapõgenikele riiete ja tarbekaupade tasuta jagamise süsteem Lasnamäe Uuskasutuskeskuses (Punane tn 50). Selle aja jooksul on sõjapõgenikele jagatud üle 167 000 eseme.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.