"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
fotod ja video Lasteaia kasvataja: Lastele meeldib, kui neile raamatuid ette loeme (0)
16. juuni 2022
Foto: Scanpix

„Lastele meeldib kui loeme neile erinevaid raamatuid ette,“ ütles Tallinna Endla lasteaia kasvataja Teele Raam-Pello. „See käib meil niimoodi hooti, et mis parasjagu – iga nädal valime mõne uue raamatu.  Loeme neile ette ka vanu raamatuid. Näiteks praegu loeme “Naksitralle” ja neile  väga meeldib,“ ütles Tallinna Endla lasteaia kasvataja Teele Raam-Pello.

Vaata galeriid (25)

Raamatukogude aasta suve juhatas  sisse üle Eesti toimuv laste pannkoogipäev „Suur suvine koogitegu!“.  Tallinnas kogunesid Endla lasteaia lapsed solarise keskusesse, kus neile Anti Saare raamatust „Suur koogitegu“ retsepte ette loeti.  Lapsed ütlesid kui ühest suust, et nüüd on neil küll pannkoogitegu selge.

Lasteaia kasvataja sõnul on selliste ürituste korraldamine väga oluline, kuna avardab laste silmaringi  ning lapsed ootavad neid alati pikisilmi.

Sündmusega said ühtlasi alguse ka suvised lugemisprogrammid, mille eesmärk on lapsi rohkem  lugema innustada. Üks lastest, Lukas ütles, et tema loeb väga tihti. “Lemmik raamatud on mul kõik raamatud,” lisas poiss.

Krista  Viivika Katsi sõnul, kes on ühtlasi Rahvusraamatukogu kõige pikema staažiga töötaja, loevad lapsed tänapäeval üldiselt palju. “Mõni laps tahab, et me kohe kaks juttu ette loeksime, meil on aga küllaltki tempokalt need programmid mõeldud,“ ütles ta. „Kas te nägite, kuidas lapsed kuulasid? Kes siis veel, kui mitte raamatukogud neid ei suuna raamatute juurde.”

Sarnaseid üritusi, korraldab raamatukogu üks kord kuus ning need on muutumas üha populaarsemaks.

Enam kui 80 raamatukogu üle Eesti tähistasid suvevaheaja algust ühise laste pannkoogipäevaga. Paljudes raamatukogudes on lastele suveks uhke programm, suvelugemine või muud põnevad ettevõtmised, kuhu lapsi kogu suve jooksul oodatakse.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.