"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Tehnikaülikoolis toimuval minikonverentsil arutletakse usu rolli üle teaduses (1)
16. juuni 2022
Foto: Tallinna Tehnikaülikool

16. juunil algab avatud konverents „Usk ja teadus“, kus teadlased arutlevad nende kahe sfääri kokkupuutepunktide üle. Konverents algab kell 14 Tallinna Tehnikaülikooli energeetikamaja ruumis NRG-226.

Tehnikaülikooli õiguse instituudi dotsent Peeter Müürsepp leiab, et teadlase religioosne maailmavaade ei mõjuta tema uurimistöö tulemusi, küll aga nende tõlgendamist ja temaatikat, mille uurimist ta lubatavaks peab, lisades: „Saab isegi näidata, et ajalooliselt teadus pigem kasvas religioonist välja, kui tekkis vastureaktsioonina, nagu mõnikord arvatakse.“

Talle sekundeerib Hugo Treffneri Gümnaasiumi õpetaja Toomas Jürgenstein: “Religiooni vastu huvi tundvat inimest tabab kindlasti mingil hetkel ka küsimus, et kuidas suhestuvad loodusteadustes endastmõistetavad Suure Paugu teooria ja evolutsiooniõpetus religioonides tavapärase loomisega. Igapäevases töös gümnaasiumis kuulen neid küsimusi sageli.“

Sõna saavad ka füüsikateadlane Kalev Tarkpea ning religiooniuuringute kaasprofessor Jaan Lahe. Konverentsi modereerib Tallinna Tehnikaülikooli materjaliteadlane Andres Krumme. TalTechi raamatukogus on avatud ka Eesti Piibliseltsi näitus Piibli ajaloost. Konverents ja näitus on osa Mustamäe kirikupäevadest.

Üritust korraldavad EELK Mustamäe Maarja Magdaleena kogudus, Eesti Evangeelsete Üliõpilaste Ühendus, EELK Misjonikeskus, Tallinna Tehnikaülikool, Eesti Kirikute Nõukogu, Vineyard Tallinn ja ühendus Nadežda.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

tööandja
18. juuni 2022 10:04
Kui inimene on religioosne, siis on temaga üks probleem kohe olemas.